Nepaisant to, kad politikas pripažįsta, jog tokie skandalingi valdančiajai daugumai priklausančio Seimo nario pasisakymai garbės nedaro, svarstyti Z. Jedinskio poelgio koalicijoje nėra skubama. R. Karbauskis pabrėžia vis dar nesuprantantis, ar tai tik politiko, ar ir jo atstovaujamos partijos nuomonė.

„(Vertinu – ELTA) aišku, kad neigiamai, bet aš dar nelabai suprantu, ar tai yra partijos, ar tai yra asmens pasisakymas. Tikiuosi, šiandien seniūnė pasakys“, – žurnalistams pirmadienį teigė R. Karbauskis.

Paklaustas, ar dėl Z. Jedinskio nekalbėjo su Valdemaru Tomaševskiu, valstiečių lyderis teigė nemanantis, kad tai dabar yra labai svarbu.

„Nemanau, kad tai yra labai svarbu, nes valstybėje šis pasisakymas nekeičia pozicijos, o jo, kaip asmens, pasisakymas, žinoma, garbės nedaro mums visiems. Bet kuriuo atveju, tai yra ne mūsų pasisakymas“, – prieš susitikimą su prezidentu Gitanu Nausėda pabrėžė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis nebuvo linkęs sureikšminti ir to, kad LLRA-KŠS nepadėjo parašo po antradienį neeilinėje Seimo sesijoje ketinamos priimti rezoliucijos projektu „Dėl padėties Baltarusijos Respublikoje po suklastotų Prezidento rinkimų“.

„Aš negaliu pasakyti, kodėl... Gal žmonės atostogauja, yra išvažiavę. Negaliu atsakyti į šį klausimą“, – teigė R. Karbauskis ir leido suprasti, kad, jei LLRA-KŠS rezoliucijos neparems, klausimas dėl tolesnio šios partijos likimo valdančiojoje daugumoje nebus keliamas.

„Manau, kad esame demokratinėje valstybėje – visi turi teisę pasakyti tai, ką jie nori pasakyti. Ten (rezoliucijoje – ELTA) nėra kvietimo valstybei laikytis kokios nors kitos pozicijos Baltarusijos atžvilgiu“, – apibendrino R. Karbauskis.