Ministras BNS sakė, kad Lietuva atidžiai stebės, kokie veiksmai seks po prezidento Aliaksandro Lukašenkos pareiškimo apie karinių dalinių perkėlimą arčiau Lietuvos ir Lenkijos sienų.

„Krizė Baltarusijoje yra politinė, ir bet kokie Baltarusijos valdžios pareiškimai apie užsienio šalių kišimąsi ar jų keliamą grėsmę tėra bandymas ieškoti kaltų ir pateisinti savo veiksmus Baltarusijos žmonių ir tarptautinės bendruomenės akyse“, – BNS sekmadienį sakė ministras.

„Dėl papildomų Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų dalinių perkėlimo į Gardiną kol kas išgirdome tik pareiškimą; atidžiai stebėsime, kokie bus veiksmai“, – teigė jis.

R. Karoblis pabrėžė, kad „Lietuva jau šešiolika metų yra NATO narė, tarptautinės pratybos mūsų teritorijoje vyksta daugelį metų, šiemet jos taip pat vyksta įprastu suplanuotu režimu“.

„Visos pratybos ir bet koks užsienio pajėgų dislokavimas Lietuvoje yra atgrasymo ir gynybos tikslais. Lietuva Baltarusijai karinių grėsmių nekelia“, – teigė ministras.

Baltarusijoje tęsiantis masiniams protestams prieš rinkimų klastojimą ir policijos smurtą, A. Lukašenka šeštadienį pareiškė, kad jame kelia nerimą NATO karinės pratybos Lietuvos ir Lenkijoje. Jis pranešė, kad nurodė perkelti oro desantininkų brigadą iš Vitebsko į Gardiną.

Baltarusijos opozicija sostinėje Minske sekmadienį rengia didžiulę demonstraciją prieš A. Lukašenkos valdymą.