Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 617 asmenų, pasveiko – 1705.

Nuo COVID-19 mirė 81 asmuo, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje šiuo metu yra 3173 žmonės.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje užfiksuoti 154 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirti 2452 ėminiai, iš viso iki šiol ištirta 578 tūkst. 700 ėminių.

Beveik pusė naujų koronaviruso atvejų susiję su židiniu „Adform kiemelyje“

Iš 30 naujų koronaviruso atvejų 13 yra susiję su protrūkiu Kauno senamiestyje veikiančioje renginių vietoje „Adform kiemelis“, pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). Iš viso su šiuo židiniu jau siejami 28 atvejai.

Du atvejai Vilniuje yra susiję su protrūkiu tarp muzikantų Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Abu asmenys kontaktavo su kolegomis, kuriems infekcija nustatyta anksčiau. Nuo rugpjūčio 7 dienos jie laikėsi saviizoliacijos.

Pasak NVSC, praėjusią parą patvirtinti du įvežtiniai atvejai. Panevėžyje koronavirusas nustatytas žmogui, kuris keliavo Islandijoje. Taip pat neatmetama galimybė, kad jis užsikrėsti galėjo po susitikimo rugpjūčio 7 dieną su draugais, grįžusiais iš Vokietijos.

Kitas atvejis Klaipėdoje yra įvežtinis galimai iš Ispanijos arba Danijos. Nuo birželio asmuo dirbo Ispanijoje, tačiau liepą lankėsi Danijoje. Liepos 27 dieną jis dar būdamas Danijoje pasidarė COVID-19 tyrimą, kurio atsakymas buvo teigimas, testą pakartojo liepos 31 dieną ir jis taip pat buvo teigiamas. Rugpjūčio 10 dieną asmuo iš Danijos lėktuvu atskrido į Palangos oro uostą ir iškart izoliavosi. Grįžęs į Lietuvą, rugpjūčio 14 dieną dar kartą pasidarė tyrimą, kuris buvo teigiamas.

Aštuoni susirgę asmenys Kaune ir vienas Šiaulių apskrityje bendravo su jau anksčiau užsikrėtusiais asmenimis. NVSC kol kas nenustatė dviejų asmenų užsikrėtimo aplinkybių Kaune ir Pakruojo rajone.

Vienas atvejis susijęs su „Inservis“ įmone. Su ja jau siejami trys atvejai. Panevėžio rajone patvirtintas atvejis asmeniui, kuris kaip įtariama galėjo užsikrėsti krikštynų šventėje rugpjūčio 7 dieną.

Virusas taip pat patvirtintas Mažeikių gyventojui, kuris dėl juntamų simptomų kreipėsi į Mažeikių ligoninės priėmimo skyrių. Nustatyti aštuoni kontaktiniai asmenys, kurie izoliuojasi ir jiems buvo nurodyta atlikti COVID-19 testą. Asmuo galimai galėjo užsikrėsti po kontakto su artimuoju, rugpjūčio 1 dieną grįžusiu iš Nyderlandų.