„Kiekvieną savaitgalį tas pats. Trūksta stovėjimo vietų Palangoje. Atvažiuojančiųjų tiek, kad nebelieka vietų. Mes užfiksuojame pažeidimą, o jau baudą skirs Viešosios tvarkos skyrius“, – paaiškino kontrolieriai.

Baudų sulaukė Vytauto gatvės pradžioje ties senuoju policijos komisariatu automobilius šalikelėse palikę jų savininkai.

Booking.com duomenimis, penktadienį keturių asmenų šeimai gauti nakvynę Palangoje praktiškai neįmanoma. Visi viešbučiai perpildyti, privačiai apgyvendinimo paslaugas teikiantys palangiškiai taip pat nebeturi ką pasiūlyti.

Nuo šeštadienio taip pat užsakyta 97 proc. visų vietų viešbučiuose. Keturių asmenų šeimai siūlomas tik vienas prabangus 473 eurų vertės kambarys penkių žvaigždučių viešbutyje Vytauto gatvėje.

Nenuostabu, kad žmonės plūsta prie jūros. Sinoptikai žada dar vieną karštą savaitgalį. Be to, rugpjūčio 15-ąją švenčiame Švč. Mergelės Marijos dangun ėmimo diena. Tik vargu ar labai daug į kurortą sulėkusių poilsiautojų prisimins tą šventę ir Mergelę Mariją.

Kai šviečia saulė ir šalia įšilusi jūra apie šventuosius mažai kas susimąsto. Paplūdimiai taip pat jau pilnutėliai. Juose saulės ir jūros voniomis besimėgaujantieji nesusimąsto ir apie grėsmes, kurios kyla dideliuose žmonių susibūrimuose. Bent jau taip kalba epidemiologai ir ragina net ir pliažuose dėvėti kaukes. Tačiau bent jau penktadienio popietę nė vieno poilsiautojo su kauke matyti neteko.