Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rugpjūčio 14 d. 9 val. duomenimis:

Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 2352

Sergančių žmonių skaičius: 567

Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 22

Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 81

Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 13

Pasveikusių žmonių skaičius: 1691

Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 3115

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų: 147

Daugėja koronaviruso atvejų, susijusių su židiniu Kauno senamiesčio renginių vietoje

Iš 22 naujų koronaviruso atvejų trylika žmonių užsikrėtė Lietuvoje nuo žinomų sergančiųjų, keturi atvejai yra įvežtiniai, penkių užsikrėtimo aplinkybės neaiškios, penktadienį informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Keturi nauji koronaviruso atvejai siejami su protrūkiu Kauno senamiestyje veikiančioje renginių vietoje „Adform kiemelis“.

NVSC teigimu, trys nauji atvejai, susiję su „Adform kiemeliu“, patvirtinti Kauno apskrityje, vienas – Vilniaus. Du asmenys yra darbuotojai, taip pat užsikrėtė apsaugos darbuotojo kolega ir rugpjūčio 7 dienos renginyje dalyvavęs lankytojas.

Iš viso su šiuo židiniu dabar siejama 11 atvejų.

Dar devyni žmonės – trys Panevėžio, po du Kauno ir Klaipėdos bei po vieną Vilniaus ir Šiaulių apskrityse – užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga. Visi asmenys jaučia koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus.

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė penki asmenys: du Kauno ir po vieną Klaipėdos, Šiaulių ir Tauragės apskrityse.

NVSC informuoja, kad vienas iš šių asmenų dirba Respublikinės Kauno ligoninės Vaikų reabilitacijos skyriuje „Žibutė“. Apie šį atvejį ketvirtadienį pranešė pati gydymo įstaiga.

Šiuo metu nustatyta, kad tiesioginį kontaktą su šiuo darbuotoju turėjo 20 vaikų, iš kurių septyni jau yra išleisti į namus. Taip pat nuo rugpjūčio 10-ąją tame pačiame korpuse buvo stacionarizuota dar 15 vaikų, kurie neturėjo tiesioginio kontakto su užsikrėtusiuoju asmeniu, tačiau bendravo tarpusavyje. Visiems vaikams atliekami tyrimai koronavirusinei infekcijai nustatyti.

Be kita ko, per praėjusią parą nustatyti keturi įvežtiniai atvejai. Du iš jų registruoti Vilniaus apskrityje asmenims, į Lietuvą atvykusiems iš Turkmėnistano. Dar vienas įvežtinis atvejis Vilniaus apskrityje nustatytas asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Lenkijos.

Taip pat koronavirusas patvirtintas Klaipėdos apskrityje gyvenančiam asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Ukrainos.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 2352 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 567 asmenys, pasveiko – 1691.