Nuo penktadienio mūsų šalies orus jau lems aukšto atmosferos lauko centrinė bei gerokai šiltesnė vakarinė dalis. Vėsesnis oras nuslinks ryčiau Lietuvos. Taigi, vasaros teikiami malonumai dar nesibaigia. Poilsiui gamtoje iš miestų vilios ir saulė ir įšilę vandens telkiniai.

Penktadienio dieną rytinėje šalies pusėje dangų dar gana tankiai nusės kamuoliniai debesys, tačiau lietaus nesitikima. Vakarinėje šalies pusėje debesų bus reta. Įdienojus temperatūra kils nuo 22 laipsnių kraštiniuose rytiniuose rajonuose iki 25 Vidurio, Vakarų Lietuvoje, o šalies pietvakariuose pasieks 27 laipsnius šilumos. Pūs menkai juntamas nepastovios krypties vėjas.

Šeštadienį, ,,Žolinių’’- gražiausios brandžios vasaros šventės netrikdys nei lietus, nei vėjas. Tęsis sausi, ramūs orai. Didesnėje šalies dalyje dangus bus giedras ir naktį ir dieną. Tik šiaurės rytiniame šalies pakraštyje dar gali gausiau kauptis debesys. Dėl sauso oro ir ilgėjančių naktų paros temperatūros pokytis bus didokas, apie 13-15 laipsnių, išskyrus Kuršių neriją. Tad naktį daug kur gaivins 11-14 laipsnių temperatūra, o dieną oras jau kais nuo 24 laipsnių kraštiniuose rytuose iki 27 laipsnių centriniuose bei vakariniuose rajonuose, šalies pietvakariuose temperatūra gali siekti net 29 laipsnius.

Sekmadienis numatomas sausas, greičiausiai netgi giedras ir ramus. O temperatūra dar kils bet laipsniu kitu. Naktį numatoma nuo 12 iki 17, Kuršių nerijoje apie 19 laipsnių šilumos, dieną nuo 26 iki 30 laipsnių karščio.