„Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai informuoja, kad „Kitokių pasikalbėjimų“ renginio dalyviai, žiūrovai priskiriami prie mažos rizikos asmenų, nes vakaras vyko atviroje erdvėje“, – pranešė Kauno mero atstovas spaudai Tomas Jarusevičius.

Šiems asmenims rekomenduojama sekti savo sveikatos būklę artimiausias 14 dienų ir kreiptis į karštąją liniją 1808 registruojantis profilaktiniam ištyrimui dėl koronaviruso. Tai ypač svarbu pajutus peršalimo simptomus.

Savivaldybės duomenimis, atkreipti dėmesį į savo sveikatos būklę turėtų ir tie, kurie rugpjūčio 3–6 dienomis lankėsi „Adform kiemelyje“. Be to turima duomenų, kad vienas užsikrėtusiųjų rugpjūčio 4, 5 ir 8 dienomis taip pat dirbo restorane „Piano Piano“, taip pat esančiame Kauno Rotušės aikštėje.

Antradienį pranešta, jog koronavirusas nustatytas keturiems „Adform kiemelio“ darbuotojams.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prašo nuo rugpjūčio 3 dienos ir vėliau šiame bare besilankiusius asmenis kreiptis dėl individualaus rizikos vertinimo telefonu 8 618 79984 (darbo valandomis) arba elektroniniu paštu kaunas@nvsc.lt.

Per praėjusią parą iš viso patvirtinta 18 naujų užsikrėtimo atvejų. Iš viso Lietuvoje koronavirusu susirgo 2283 žmonės.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 510 asmenų, pasveiko – 1679.

Nuo COVID-19 mirė 81 asmuo, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.