Jis šiuo metu yra paieškomas.

Šią žinią Delfi patvirtino Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas.

Pabėgusysis prieš keletą savaičių kartu su kitais trimis afganistaniečiais buvo sulaikyti, kai nelegaliai kirto valstybės sieną su Baltarusija Ignalinos rajone.

Atlikus visiems koronaviruso testus, vienam iš sulaikytųjų nustatytas COVID – 19. Kiti trys koronavirusu nesusirgo.

Pasak mero, savivaldybė buvo įpareigota visus keturis nelegalus apgyvendinti ir maitinti specialiai tam pritaikytose saviizoliacijos patalpose.

Sulaikytųjų nelegalų apsauga rūpinosi VSAT.

Aplinkybės, kuriomis dingo sergantis asmuo, kol kas aiškinamos.

Gyventojų prašoma būti atsargiems, o pastebėję įtartiną asmenį, nedelsdami informuokite policiją Bendruoju pagalbos telefonu 112.

Kaip Delfi teigė Vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės patarėja Božena Zaborovska - Zdanovič, sulaikytieji sienos pažeidėjai nebuvo laikomi suėmimo sąlygomis.

„Kai juos, kirtusius valstybės sieną, sulaikė VSAT pareigūnai, visi keturi asmenys pasiprašė politinio prieglobsčio Lietuvoje, todėl sulaikyti juos nebuvo reikalo. Asmenys į Užsieniečių registracijos centrą nebuvo patalpinti todėl, kad nekiltų pavojus koronavirusui išplisti pabėgėlių laikymo įstaigoje. Buvo kreiptasi į Ignalinos rajono savivaldybę, kurios paprašyta skirti patalpas asmenų saviizoliacijai ir sergančiojo karantinui. Pasieniečiai fiziškai nesaugojo patalpų, kuriose buvo apgyvendinti minėti asmenys, nes užsieniečiams nebuvo skirta suėmimo kardomoji priemonė“, – Delfi sakė VRM ministrės atstovė.

Turimais duomenimis, koronavirusu sergantis užsienietis pabėgo iššokęs pro langą pirmame patalpų aukšte.

Šiuo metu, pasak B. Zaborovskos - Zdanovič, Ignalinos rajone sutelktos gausios policijos bei pasienio pareigūnų ir kriminalinės žvalgybos operatyvininkų pajėgos, ieškoma pabėgusio asmens.
"Tikimės, kad greitu metu asmuo bus surastas ir grąžintas į izoliacijos vietą“, – sakė ministerijos atstovė.