Tai ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime pranešė partijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

„Mūsų sąrašas yra pilnas – 141 kandidatas. Beje, turėjome dar daugiau kandidatų. Taip pat iškėlėme savo kandidatus 36 vienmandatėse rinkimų apygardose“, – sakė V. Tomaševskis.

Sąrašo lyderis yra Seimo narys Zbignevas Jedinskis. “Tai sąžiningas, labai drąsus politikas“,– pabrėžė V. Tomaševskis.

Spaudos konferencijoje Z. Jedinskis sakė tai vertinąs kaip partijos ir partijos pirmininko jam išreikštą pasitikėjimą, kita vertus, tai, anot jo, yra ženklas, kad Seime yra daug neužbaigtų darbų, pavyzdžiui, prenatalinės stadijos gyvybės apsaugos įstatymas, kuris yra svarstymo stadijos, bankų apmokestinimo įstatymas.

LLRA-KŠS sąrašo priekyje yra šios kadencijos Seimo nariai – Irina Rozova, Jaroslavas Narkevičius, Rita Tamašunienė, Vanda Kravčionok, Michalas Mackevičius.

V. Tomaševskio nuomone, su tokiu stipriu sąrašu partija gali tikėtis turėti būsimajame Seime net 13 mandatų.

Partijos lyderis europarlamentaras V. Tomaševskis sakė turėjęs garbės rengti partijos rinkimų programą 2020-2024 metų Seimo kadencijai.

Pagal ją, tarp partijos pagrindinių programinių nuostatų yra krikščioniškosios vertybės, tradicinės šeimos vertybės, socialinis teisingumas.

V. Tomaševskio teigimu, LLRA-KŠS siūlo mažinti pensininkų, kuriems priklauso nemokami vaistai, amžių, taip pat siūlys išplėsti Šeimos kortelės lengvatų ratą, didinti vaiko pinigus iki 120 eurų.
LLRA-KŠS siūlo laipsniškai didinti pensijas ir mokėti pensininkams tryliktąją pensiją.

„13-ąją pensiją siūlome skirti prieš Kalėdas, metų pabaigoje, kad pensininkai prieš šventes nesijaustų skurdžiai“, – sakė V. Tomaševskis.

Tarp partijos deklaruojamų siekių – PVM maisto prekėms sumažinimas iki 5 proc.