„Bandant išlaikyti žmonėms šokį tokį prognozuojamumą, bandoma išlaikyti savaitės terminą, kad nekeičiamos sąlygos. Bet jau ir dabar URM skelbia rekomendacijas, kad į tam tikras šalis vyktų nereikėtų. Tai jei šiuo metu žmogus yra Lenkijoje, tai mano žmogiškas patarimas – grįžti iki pirmadienio vidurnakčio, stengtis grįžti per sekmadienį“, – kalbėjo jis.

„Jeigu yra reikalai, kurie neatidėliotinai laiko toje šalyje, tai reikia žinoti, kad bus privaloma registruotis NVSC, saviizoliuotis. Jeigu jūs turėtumėte izoliuotis grįžę pirmadienį, tikėtis, kad jūs gausite nedarbingumo lapelį irgi nereikėtų“, – priminė Vyriausybės atstovas.

Delfi primena, kad Lenkijoje sergamumo Covid–19 rodiklis 100 tūkst. gyventojų sparčiai auga.

Nors dar praėjusį penktadienį Lenkija, į kurią lietuviai traukia tiek apsipirkti, tiek poilsiauti šio rodiklio nebuvo pasiekusi, per savaitgalį situacija stipriai pasikeitė. Sekmadienio duomenimis, Lenkijoje sergamumo rodiklis buvo 17,2, pirmadienį jis ūgtelėjo iki 17,9.

Vakar dienos duomenimis, šis rodiklis kaimyninėje valstybėje jau pasiekė 19,4.

Į rizikingų šalių sąrašą, iš kurių grįžus privaloma 14 dienų saviizoliacija, patenka tos valstybės, kuriose sergamumo koronavirusu rodiklis 100 tūkst. per paskutines 14 dienų yra daugiau nei 16.

Kad jau šį penktadienį Lenkija greičiausiai bus įtraukta į rizikos šalių sąrašą, vakar sakė ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro direktorė Rolanda Lingienė.

„Nematau, koks čia stebuklas turėtų įvykti, kad šį penktadienį ši šalis kaip ir keletas kitų nebūtų įtraukta į paveiktų šalių sąrašą ir jau nuo pirmadienio grįžus nereikėtų izoliuotis“, – teigė R. Lingienė.