ELTA primena, kad Remigijaus Žemaitaičio vadovaujami „tvarkiečiai“ birželio pradžioje vykusiame partijos suvažiavime nutarė likviduoti partiją, įsijungiant į naują politinį darinį – „Laisvė ir teisingumas“. Ši politinė jėga įkurta suvienijus Artūro Zuoko, Artūro Paulausko ir R. Žemaitaičio politines jėgas.

„Norime informuoti, kad partija „Tvarka ir teisingumas“ sieks dalyvauti šių metų spalio 11 d. Seimo rinkimuose. Pareiškiame, kad partija „Tvarka ir teisingumas“ tęsia veiklą, atstovaudama Lietuvos piliečių valiai ir užtikrindama jų teisių gynimą visais lygmenimis, kviesdama piliečius dalyvauti politikos kūrime ir įgyvendinime“,– antradienį spaudos konferencijoje Seime sakė narystę šioje partijoje atnaujinęs Seimo narys Petras Gražulis, partijos laikinoji pirmininkė Rima Petruškienė, partijos atsakingasis sekretorius Ramojus Girinskas, partijos narys Dobilas Sinkevičius.

Pasak „tvarkiečių“, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas panaikino Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą ir įpareigojo iš naujo nagrinėti jų skundą dėl atsisakymo registruoti partiją „Tvarka ir teisingumas“ savarankiška politinės kampanijos dalyve. „Tikimės teigiamo VRK sprendimo“,– sakė R. Petruškienė.

„Tvarkiečiai“ tvirtino, kad esą buvęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas R.Žemaitaitis „neteisėtais būdais siekė likviduoti partiją“.

„Daugelis ne tik eilinių partijos narių, bet ir tarybos narių apie partijos likvidavimą, kaip įvykusį faktą sužinojo tik iš žiniasklaidos ir socialinių tinklų. (...) Kadangi Kongresas sušauktas pažeidžiant partijos įstatus, bet kokie sprendimai, priimti jame, yra niekiniai. (...) Visi šie veiksmai yra apskųsti Lietuvos generalinei prokuratūrai ir prašoma pradėti ikiteisminius tyrimus pagal Baudžiamąjį kodeksą ir dėl to kaltus asmenis patraukti baudžiamojon atsakomybėn“,– sakė R. Girinskas.

Pasak jo, Tvarkos ir teisingumo partijos nariai vienareikšmiškai jaučiasi ne tik išduoti, bet ir konstatuoja, kad buvo apgauti, buvo pažeisti jų teisėti lūkesčiai.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos laikinoji pirmininkė Rima Petruškienė sakė, kad partijos nariai šių metų liepos 16 d. sušaukė tarybos posėdį, kuriame išsirinko laikinąjį pirmininką, pavaduotojus, atsakingąjį sekretorių, taip pat suteikė jiems įgaliojimus veikti partijos vardu ir registruoti partiją savarankišku politinės kampanijos dalyviu 2020 m. Seimo rinkimams.

Spaudos konferencijos dalyviai pranešė, kad šiuo metu jau yra kreiptasi į Generalinę prokuratūrą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamų veikų – dokumentų klastojimo likviduojant partiją „Tvarka ir teisingumas“ bei didelės vertės turto iššvaistymo, į Vilniaus apygardos administracinį teismą dėl Registrų centro įrašo dėl „Tvarka ir teisingumas“ likviduojamos partijos statuso panaikinimo. Anot „tvarkiečių“, teismui apskųstas ir „menamas 2020 06 06 partijos „Tvarka ir teisingumas“ kongreso sprendimas likviduoti partiją“.

„Tvarkiečiai“ taip pat informavo, kad ruošiamas grupinis ieškinys buvusių partiečių dėl neteisėto išbraukimo iš partijos narių sąrašo ir jų teisėtų lūkesčių pažeidimo.