Tai Delfi patvirtino ministro patarėja viešiesiems ryšiams Evelina Butkutė – Lazdauskienė.

Pasak R. Sinkevičiaus atstovės, naujasis patarėjas ministerijoje taip pat kuruos laisvųjų ekonominių zonų (LEZ) plėtros klausimus, patarinės bendraisiais reikalais, taip pat kontroliuos, kaip vykdomi investiciniai šalies projektai.

Anksčiau Darbo partijai priklausęs J. Pinskus yra dirbęs Vilniaus vicemeru, 2018-aisiais, kartu su savo sutuoktine, Širvintų rajono savivaldybės mere Živile Pinskuviene, buvo vienas iš Gedimino Kirkilo vadovaujamos Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) steigėjų.

2019-aisiais į savivaldos rinkimus Ž. Pinskuvienė ėjo su savo pačios įkurtu visuomeniniu rinkimų komitetu ir buvo perrinkta vadovauti Širvintų rajono savivaldybės tarybai.

Tačiau tų pačių metų lapkritį politikė viešai paskelbė besitraukianti iš LSDDP, kurioje buvo pirmininko G. Kirkilo pavaduotoja.

Ž. Pinskuvienė tuomet neslėpė, kad sprendimą palikti partiją priėmė dėl tuomet LSDDP frakcijoje Seime dirbusio Širvintų – Molėtų vienmandatėje apygardoje išrinkto parlamentaro Petro Čimbaro.

Pastarasis neseniai paskelbė kandidatuosiąs į Seimą su Darbo partija.
„Pranešdama, kad išstojau iš Lietuvos socialdemokratų darbo partijos, atsiprašau Jūsų už tai, kad skatinau palaikyti šią politinę jėga, kad agitavau Seimo rinkimuose balsuoti už Petrą Čimbarą. Tai buvo skaudi klaida“, - atsiprašydama rinkėjų viešai sakė Ž. Pinskuvienė.

Ministro patarėjo darbą Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje pradedantis J. Pinskus yra pareiškęs kandidatuosiantis žmonos vadovaujamos savivaldybės teritorijos vienmandatėje apygardoje.

Jo varžovais žada būti ir P. Čimbaras, ir LVŽS atstovė parlamentarė Agnė Širinskienė.

Darbą naujasis ministro patarėjas J. Pinskus turėtų pradėti rytoj, rugpjūčio 4-ąją.

J. Pinskus – ne vienintelis naujas narys neseniai pareigas pradėjusio eiti ekonomikos ir inovacijų ministro R. Sinkevičiaus komandoje.
Nuo antradienio ekonomikos ir inovacijų viceministre turėtų pradėti dirbti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos būsima kandidatė į Seimą Vitalija Jankauskaitė – Milčiuvienė.

Ekonomikos ir inovacijų ministru parlamentaras R. Sinkevičius pradėjo dirbti po to, kai ši pareigybė atsilaisvino Europos Komisijos komisaru tapus LVŽS atstovui Virginijui Sinkevičiui.

Ministro R. Sinkevičiaus sūnus, Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius yra Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas. Neseniai jis paskelbė nesieksiantis būti išrinktas į Seimą ir pasitraukė iš Lietuvos socialdemokratų partijos rinkimų sąrašo.