Šio dalijimo metu gyventojus pasieks grikių kruopos, rapsų aliejus, vištienos konservai, konservuota burokėlių sriuba, keptos konservuotos pupelės pomidorų padaže, avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais, greito paruošimo avižų košė su džiovintomis uogomis ir saldintas sutirštintas pienas.

„Atkreipiame dėmesį, kad gyventojai turėtų ateiti atsiimti paramos su savo krepšiais, nes pasibaigus karantinui maisto produktai nebebus iš anksto supakuoti“, – pranešime teigė Europos socialinio fondo agentūros direktoriaus pavaduotojas Aurimas Morkūnas.

Maisto produktai į savivaldybes bus pristatyti iki rugpjūčio 13 dienos, jie bus dalijami pagal nustatytą grafiką, dėl to gyventojams reiktų kreiptis į savo seniūniją.

Europos socialinio fondo agentūros teigimu, paramos gavėjų skaičius yra beveik 5 tūkst. mažesnis nei pernai.

Maisto produktus ir higienos prekes gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1,5 Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį – 187,5 euro.

Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka, parama išimties atvejais gali būti skiriama ir kai pajamos neviršija 187,5 euro per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nusistato kiekviena savivaldybė individualiai.

Maisto produktų dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir dvi nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

Informaciją apie tikslią maisto produktų dalijimo vietą ir datą konkrečioje savivaldybėje gyventojai gali rasti savivaldybių administracijų ir „Maisto banko“ interneto puslapiuose.

Maisto produktams ir higienos prekėms įsigyti 2019–2020 metais yra skirti 24 mln. eurų Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo lėšų.