Vadinasi, jei nuo rytojaus nebus dėvimos kaukės ar kitos veidą dengiančios apsaugos priemonės, gali būti skiriamos baudos ne tik juridiniams asmenims, bet ir pavieniams žmonėms.

Kitaip tariant, už kaukių nedėvėjimą, t.y. OV sprendimų nevykdymą, Karo policija, Policija, Priešgaisrinio gelbėjimo departamentas, Viešo saugumo tarnyba, Sienos apsaugos tarnyba, Savivaldybių administracijos gali taikyti atsakomybę pagal Administracinių nusižengimų kodeksą.

Tas pats galioja ir dėl izoliacijos nesilaikymo ektremaliosios situacijos metu, kai ji būtina. Tokiais atvejais taip pat gali būti skiriamos baudos. Jas gali skirti ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Ištrauka iš teisės aktų:

Už kaukių nedėvėjimą galima bausti pagal šį straipsnį, kurį gali taikyti Karo policija, Policija, Priešgaisrinio gelbėjimo departamentas, Viešo saugumo tarnyba, Sienos apsaugos tarnyba, Savivaldybių administracijos:

526 straipsnis.

Lietuvos Respublikos civilinės saugos įstatymo ir kitų civilinę saugą reglamentuojančių teisės aktų nevykdymas ar pažeidimas

1. Lietuvos Respublikos civilinės saugos įstatymo ir kitų civilinę saugą reglamentuojančių teisės aktų nevykdymas ar pažeidimas

užtraukia įspėjimą arba baudą asmenims nuo keturiolikos iki trisdešimt eurų ir įspėjimą arba baudą juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo trisdešimt iki šešiasdešimt eurų.

2. Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai,

užtraukia baudą asmenims nuo trisdešimt iki keturiasdešimt eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo šešiasdešimt iki devyniasdešimt eurų.

3. Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas karo, nepaprastosios padėties, mobilizacijos, karantino, riboto karantino metu, taip pat susidarius ekstremaliajai situacijai ar ekstremaliajam įvykiui, jeigu ekstremalioji situacija ar ekstremalusis įvykis kelia pavojų žmonių gyvybei ar sveikatai,

užtraukia baudą asmenims nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki šešių tūkstančių eurų.