Dėl šios išmokos gavimo galėjo kreiptis Užimtumo tarnyboje užsiregistravę asmenys, kurie atitiko du kriterijus – asmeniui suteiktas bedarbio statusas arba bedarbis kreipimosi dėl darbo paieškos išmokos į Užimtumo tarnybą ir sprendimo dėl šios išmokos skyrimo metu nedalyvauja aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse.

Laikinos darbo paieškos išmokos dydis yra 42 arba 200 eurų ir kokią žmogus gaus išmoką priklauso nuo to, ar jis gauna nedarbo socialinio draudimo išmoką.

Tačiau tie žmonės, kurie dar birželį užpildė prašymus gauti šią išmoką, pradėjo nerimauti, kad ji išvis nebus pervesta.

„Penktadienis yra paskutinė diena, kada ji turėtų būti išmokėta žmonėms už birželio mėnesį, bet iki šiol pinigų nėra. Nežinau, ar tik man, ar visiems. Teko vakar kalbėti su Užimtumo tarnybos Finansų departamento direktoriumi, bet skambučio metu man buvo pasakyta, kad aš gausiu turbūt vėliau.

Nesupratau, ar čia juokavo, ar kaip suprasti. Išsiuntus laišką Užimtumo tarnybos direktorei, ji tiesiog užblokavo. Tada jai asmeniškai paskambinau, teisinosi, kad čia dėl Registrų centro problemų ir sistemos trikdžių“, – „Delfi“ pasakojo išmokos nesulaukianti moteris.

Jos teigimu, teko važiuoti į darbo pokalbį „zuikiu“ dėl tokios neaiškios situacijos ir vis dar nepervestų pinigų. „Prašymą pati užpildžiau ir perdaviau paskirtai specialistei į rankas, todėl pasimesti negalėjo.“

Socialiniuose tinkluose žmonės taip pat tikina, kad vis dar nesulaukė žadėtų išmokų ir jiems neramu, kad jos taip jų ir nepasieks.

Tačiau Užimtumo tarnybos atstovė spaudai Milda Jankauskaitė paaiškino, kodėl gavėjams galėjo kilti neaiškumų.

„Užimtumo tarnyba liepos 30 d. pradėjo mokėti darbo paieškos išmokas už birželio mėnesį. Dėl Registrų centro veiklos sutrikimo, dalis klientų, parašiusių prašymus birželį, išmokas gaus pirmosiomis rugpjūčio dienomis. Liepą prašymus pateikę klientai išmokas gaus iki rugpjūčio pabaigos“, – naujienų portalą informavo ji.