Moteris sako, kad dokumentų derinimo metu viskas vyko sklandžiai. Ji tikisi, kad Ministrų kabinetas pakeis savo poziciją.

„Toks sprendimas mane labai šokiravo. Tai buvo labai ilgas procesas – aš derinu dokumentus nuo kovo mėnesio ir bendradarbiavome su daug skirtingų institucijų, pateikėme daug ir įvairių dokumentų“, – BNS sakė rinkodaros direktorė Austėja Simanavičiūtė.

Jos teigimu, dokumentai vyro atvykimui buvo derinami dar nuo kovo mėnesio, prašymas sulaukė patvirtinimo įvairiose institucijose.

„Kelias buvo pakankamai ilgas ir jis kažkokiu rankos mostu buvo nubrauktas – tai buvo netikėta. Atrodė, kad pavaduojantis ministras buvo absoliučiai neįsigilinęs į situaciją“, – pridūrė ji.

„Tikiuosi, kad pavyks bent jau išsiaiškinti priežastis, nes tai absoliučiai nebuvo argumentuota – net nežinau, kaip dar galima jį užginčyti“, – teigė rinkodaros direktore dirbanti moteris.

Jos teigimu, svarbus ne tiek dalyvavimas pačiame gimdyme, bet ir procesas, einantis po to, todėl ji teigia, kad buvo pasiruošta ir privalomai dviejų savaičių izoliacijai.

„Man tai žinoma ir mes esame tam pasiruošę. Prašydama, kad mano vyras atvyktų, aš galvojau apie formalumus, kuriuos sukelia vaiko gimimas – reikia gimimą, užregistruoti pripažinti tėvystę. Aš neprašau, kad atvyktų dalyvauti gimdyme kaip kažkokioje šventėje – padalyvauju ir važiuoju namo. Ne, ne taip – tai yra procesas, tai yra mažas vaikas, tai yra šeima“, – kalbėjo A. Simanavičiūtė.

„Gyvenime tai toks įvykis, kuris turėtų kelti džiaugsmą, norėtųsi jį ramiai išgyventi, o dabar teks išgyventi vienatvėje“, – pridūrė ji.

Hurgadoje gyvenantis moteris taip pat teigė į Lietuvą grįžusi vizitui pas gydytoją, tačiau negalėjusi grįžti atgal į Egiptą, nes buvo atšauktas skrydis, ji taip pat teigė, kad dėl koronaviruso pandemijos su vyru nesimatė jau pusmetį, neįvyko ir planuotos vestuvės.

Vidaus reikalų ministrę Ritą Tamašunienę pavaduojantis teisingumo ministras Elvinas Jankevičius Vyriausybės pasitarime trečiadienį paprieštaravo siūlymui leisti vyrui atvyktį į Lietuvą. Šį projektą pristatė vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius.

Jis savo opoziciją Vyriausybėje grindė tuo, kad atvykti užsieniečiams galima „tik labai išimtiniais atvejais“.

E. Jankevičius ketvirtadienį Žinių radijui sakė, kad prašymas buvo atmestas, nes „viceministras labai blankiai pristatė šį klausimą“, ir užsiminė, kad sprendimas gali būti peržiūrėtas.

„Į kiekvieną situaciją reikia įsigilinti, ir į šią ir į kitas, tai ir padarysime“, – teigė ministras.

Vyriausybė trečiadienį taip pat nepritarė ir penkių asmenų sirų šeimos atvykimui pagal Lietuvos įsipareigojimą Europos Sąjungai, tačiau nusprendė leisti atvykti užsieniečiams dirbti šalies įmonėse, o kelioms krepšinio komandoms iš Rusijos, Ukrainos ir Kazachstano – rengti stovyklas Druskininkuose ir Prienuose.