Iš viso šiuo metu Panevėžyje serga net 30 žmonių. Panevėžio rajone registruoti dar 3 susirgimai.

Susirgimų koronavirusu Panevėžyje ir rajone vis daugėja nuo praėjusios savaitės.

Panevėžyje NVSC specialistams pavyko apčiuopti ir kelis koronaviruso židinius. Vienas iš židinių, kur suskaičiuojama net 10 sergančiųjų – nedidelė individuali įmonė.

Nustatyta, kad COVID-19 susirgo trys „Roquette Amilina“ darbuotojai, šeši susirgimo atvejai siejami su „Linolito“ gamykla.

Beje, NVSC teigimu, apie kai kuriuos Panevėžyje nustatytus atvejus visuomenės sveikatos specialistai išsamių duomenų neturi.

Susirgo masažuotoja

Kaip jau šiandien skelbėme, COVID-19 patvirtintas Panevėžio fizinės medicinos ir reabilitacijos centro darbuotojai. Tą patvirtino ir centro direktorė Rūta Pranculienė.

„Taip, vienai masažistei vakar buvo nustatytas COVID-19 susirgimas. Darbuotoja užsikrėtė kontaktuodama su savo šeimos nariu, kuriam virusas buvo nustatytas liepos 24 dieną. Liepos 25 dieną Nacionalinis sveikatos centras susisiekė su darbuotoja ir liepė jai izoliuotis. Ji informavo mus. Liepos 26 dieną atlikome pilną patalpų dezinfekciją ir valymą“, – pasakojo įstaigos vadovė.

Sužinojus apie užsikrėtimą buvo sudarytas visų kontaktinių asmenų sąrašas.

„Tai pavienis susirgimas, todėl centro uždaryti neplanuojame. Kai darbuotoja vakar paskambino ir pranešė apie teigiamą jos tyrimą, visus kontaktus, kuriuos ji turėjo, perdavėme Nacionaliniam sveikatos centrui. Šiuo metu visi asmenys yra saviizoliacijoje. Taip pat papildomai atlikome dar vieną dezinfekciją centre. Patys darbuotojai dirbo su apsaugos priemonėmis, todėl, manome, kad daugiau užsikrėtimų nebus“, – naujienų portalui JP teigė centro direktorė R. Pranculienė.

Ligoninėje – 4 pacientai

Respublikinėje Panevėžio ligoninėje šiai dienai nuo COVID-19 gydomi 4 pacientai.

Kaip naujienų portalui JP sakė Respublikinės Panevėžio ligoninė direktorius Arvydas Skorupskas, viena, užvakar iš ligoninės išleista moteris grįžo atgal į ligoninę, nes neturi kur karantinuotis.

„Kitų trijų pacientų būklė yra stabili“, – sakė A. Skorupskas.

Grąžina kaukių dėvėjimą

Priminsime, kad šiandien Vyriausybė nusprendė, jog nuo šeštadienio kaukes vėl bus privaloma dėvėti viešose uždarose patalpose, įskaitant prekybos centrus ir viešąjį transportą, siekiant pažaboti koronaviruso plitimą.

„Situacija tiek Lietuvoje, tik visame pasaulyje eina blogyn, susirgimų skaičius didėja, siekiant apsaugoti mūsų ekonomiką, aiškiai siunčiant ženklą, kad mes neuždarinėsime (verslo įstaigų), prašysime ir reikalausime visuomenės dėvėti kaukes“, – Vyriausybės pasitarime sakė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

„Siūlome dėvėti kaukes viešajame transporte, uždarose prekybos patalpose ir paslaugų teikimo vietose, išskyrus viešojo maitinimo paslaugas teikiančiose vietose, ir renginius, kultūros ir sporto“, – teigė ministras.

Sergamumas Lietuvoje

Lietuvoje iki šiol nustatyti 2043 koronaviruso atvejai, šiuo metu tebeserga 316 asmenų, pasveiko – 1643.

Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Šaltinis
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)