„Turime teisę surašyti protokolus, bet matome, kad reikia intensyviau mums dirbti su pačiomis įstaigomis tam, kad jos pačios laikytųsi tų tvarkų“, – BNS sakė Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Daugiau galbūt dirbsime su pačiais juridiniais asmenimis – parduotuvėmis, saugos tarnybomis, kurios neša tiesioginę atsakomybę. Šitame etape turbūt tokius savo prioritetus matome“, – pridūrė jis.

Komisaro teigimu, policijai prioritetas yra atviros viešosios vietos.

„Mums prioritetas yra viešosios vietos ir jeigu kitas žingsnis bus, kad jose bus ne rekomendacija, o pareiga atsiras, tai tada savo prioritetus skirsime viešoms erdvėms. Uždarose erdvėse yra šeimininkas, tai logiška, kad su jais reikia dirbti“, – teigė šalies policijos vadovas.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Jeigu bauda sumokama per 15 kalendorinių dienų, taikoma pusė minimalios baudos.

„Asmuo turi susimokėti per nustatytą terminą. Jeigu nesusimoka, tada 250 patampa 500 eurų“, – sakė R. Požėla.

Apsauginių veido kaukių dėvėjimas šalyje buvo privalomas tam tikru metu per karantiną, šį pavasarį įvestą dėl koronaviruso grėsmės.

Iki šiol kaukės buvo rekomenduojamos.