Seimo nariai atostogų neturi, jos taip ir nebuvo įteisintos. Dar kartą galiu pakartoti, kad šis įstatymas guli stalčiuje. Pataisas dėl atostogų reikėtų priimti arba atmesti, o ne rauginti stalčiuje. Tai buvo „valstiečių žaliųjų“ įsipareigojimas, kad mes įgyvendinsime Konstitucinio Teismo nutarimą šiuo klausimu – priimsime Seimo narių teisių ir pareigų įstatymą“, – „Žinių radijui“ teigė V. Pranckietis, pabrėždamas nežinąs, kodėl buvusi bendrapartietė „valstietė“ Agnė Širinskienė šio įstatymo neteikia Seimui.

„Nežinau, kodėl Teisės ir teisėtvarkos pirmininkė treji metai šio įstatymo neištraukia“, – stebėjosi V. Pranckietis.

Jis taip pat pakomentavo ir viešojoje erdvėje pastaruoju metu dažnai aptariamas Seimo mandatus turinčių sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos ar ekonomikos ir inovacijų ministro Rimanto Sinkevičiaus atostogas. Seimo pirmininko teigimu, nors ministro portfelis teisę į atostogas laiduoja, kaip parlamentarai jie tokios galimybės neturi, tad turėtų būti nuolatos pasiekiami.

„Jie dabar neturi atostogų ir jie visada eina pareigas. Kaip Seimo narys Rimantas Sinkevičius eina pareigas, o kaip ministras jis turi teisę į atostogas“, – teigė jis.

„Kaip Seimo nariai turėtų būti pasiekiami“, – pridūrė V. Pranckietis.

ELTA primena, kad sveikatos apsaugos ministras A. Veryga, nepaisant augančio susirgimų koronavirusu skaičiui Lietuvoje, išėjo penkių savaičių atostogų. Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį dėl užsitęsusių problemų su e.sveikata, paragino atostogų savaitei išėjusį ministrą R. Sinkevičių grįžti į darbą. Nuo liepos vidurio kasmetinių atostogų išėjo ir premjeras Saulius Skvernelis.