„Tai ne raketų mokslas. Kuomet pagalvoji, kad problema yra visiškai nesudėtinga ir tikrai nesunkiai valdoma, bet klumpame elementariose vietose. Manau, iš anksto buvo galima numatyti sistemą, kas ką pavaduoja, ir nereikėtų dabar tų diskusijų apie vicepremjerus ir kažkokias naujas pareigybes. Užtektų labai paprasto principo – tas pavaduoja tą, o tas pavaduoja aną, ir viskas būtų aišku.

Kadangi neaiškiais pagrindais paskiriamas ponas J. Narkevičius, tada susizgrimbama, kad ponas Narkevičius netinka. Tuomet imamasi sprendimų kažką keisti jau procese, kas yra visiškai nesuprantama ir kelia nereikalingas įtampas, kelia diskusijas viešoje erdvėje. Aš nesuprantu, nejaugi patys žmonės sau blogo linki, kad tokioje vietoje patys daro grubias klaidas ir po to tenka dėl to aiškintis“, – sakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad J. Narkevičius atostogaujantį sveikatos apsaugos ministrą, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovą A. Verygą turėjo pavaduoti iki liepos 31 dienos.

Tačiau premjerą Saulių Skvernelį pavaduojantis finansų ministras Vilius Šapoka sprendimą pakeitė ir teisingumo ministrą Elviną Jankevičių paskyrė pavaduoti A. Verygą iki liepos 31 d.