Parlamentaras pažymi, kad į jį kreipėsi sunerimę studentai, dalyvaujantys tarptautinių mainų su Europos aukštosiomis mokyklomis programose (ERASMUS+, NORDPLUS), kurie jau yra pasirašę sutartis ir planuoja keliones į užsienį, tačiau iki šiol nesulaukia jokių rekomendacijų dėl COVID-19 pandemijos.

Anot Seimo nario, iki šiol nėra aiškių rekomendacijų ir iš užsienio į Lietuvą atvykstantiems užsieniečiams, kurie ketina studijuoti Lietuvoje: ar bus nustatyti kokie reikalavimai, apribojimai, kokia numatoma strategija, turint omenyje, jog vis garsiau pasigirsta diskusijų dėl pasirengimo antrajai koronaviruso bangai.

„Valdžios institucijos turėtų iš anksto numatyti visas įmanomas priemones ir neleisti susidaryti sąlygoms pasikartoti chaotiškai situacijai, kurią matėme karantino akivaizdoje. Suprantama, situacija nebuvo ir nėra lengva, tačiau tiek Vyriausybė, tiek Švietimo, mokslo ir sporto, tiek ir Sveikatos apsaugos ministerijos turi prisiimti atsakomybę ir nepalikti procesų neaiškiai savieigai.

Būtina pasiruošti visiems galimiems variantams ir informuoti studentus, dėstytojus, universitetų bendruomenes apie naujas rekomendacijas, tvarkas, saugumo reikalavimus ir sudaryti sąlygas visiems pasiruošti laiku galimai artėjančiai antrajai koronaviruso bangai“, – teigė Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko pavaduotojas V. Juozapaitis.