„Mano organizmas šiaip netoleruoja alkoholio, tai ir gaunasi“,– teigė traumą patyrusio berniuko mama.

Taigi, alkoholio netoleruojanti moteris namie šventė draugės gimtadienį ir abi tikina išgėrusios po litrą sidro. Visi trys mažamečiai vaikai žaidė kieme, vienas iš jų namo grįžo sužalota galva.

„Vaikas nukrito nuo sūpynių, galvyte ant akmens ir viskas“, – kalbėjo jis.

Moteris tikina, kad 17 valandos vakaro iki 2 valandos nakties vaikui medikų neprireikė.

„Tiesiog vaikas neužmigo ir pradėjo sakyti, kad jam galvytę skauda“, – žurnalistams pasakojo vaiko motina.

Kadangi namuose blaivių suaugusiųjų nebuvo, greitoji sužeistąjį vaiką išsivežė su motina, kokia ji buvo. Ligoninėje pusketvirtos promilės motinos girtumą nustatė policija. Todėl ją išsiuntė blaivytis namo, o vaiką nakčiai pasiliko medikai. Nors susiuvę žaizdą galėjo motinai atiduoti

Panevėžio ligoninės vaikų chirurgas Gytis Prieskienis, kad retai kada vaiką į ligoninę atlydėjęs suaugęs būna toks girtas.

„Būna, kad vaiką atlydi su kvapu, bet kad tiek daug būtų įpūtę į alkotesterį, reta“, – kalbėjo jis.
Pati moteris irgi nustebinta, kad tiek parodė alkotesteris.

„Aš tik su drauge sidro atsigėriau, aš pati nustebau, kad tiek daug buvo. Nustatė 3,70, bet tiek tikrai nebuvo, netikiu. Nes po valandos, kai vėl patikrino, buvo 3,40“, – kalbėjo ji.

3,40 moters supratimu jau nėra daug. Išsipagiriojus sveikata jau gera, jai iš ligoninės sūnų jau buvo leista pasiimti.

Vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėja Jurgita Varanauskienė teigė, kad specialistai bendravo ir su išplėstinės šeimos nariais.

„Medikai taip pat vertina, ar mama gali pasiimti vaiką iš gydymo įstaigos ar ne. Bet kaip minėjau, mes taip pat esme bendravę ir su išplėstinės šeimos nariais. Motina spėjo išsiblaivyti, todėl jos girtumo nebereikėjo tikrinti“, – sakė J. Varanauskienė.

Girtos motinos ir vaiko sužalojimo aplinkybėmis domisi ir policija. O vaiko teisių specialistai skelbia, kad vaikams atostogaujant – girtų mamų bumas. Vien praėjusią savaitę Panevėžyje kasdien po vidutinio ar sunkaus girtumo motiną.

„Ypatingai moteris, kiekvieną dieną buvo nustatinėjami girtumai. Ir vaikai visada būdavo randami tų mamų priežiūroje“, – LNK žinioms sakė Vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėja J. Varanauskienė.

Savaitgalį Panevėžyje įtartinai vingiuojanti buvo sulaikyta ir vairuojanti girta motina, automobilyje ji vežėsi ketverių metų vaiką.