Epidemiologės teigimu, situacijai blogėjant, reikėtų pradėti galvoti ir apie vėl privalomą apsauginių veido kaukių dėvėjimą.

„Suminis sergamumo rodiklis, praėjusio penktadienio duomenimis, Lietuvoje yra 3,7 atvejų 100 tūkst. gyventojų per paskutines 14 dienų. Jis yra didžiausias nuo pat jo stebėjimo pradžios, t. y. nuo gegužės 29 dienos, kai buvo registruota 5,3 atvejų ir tolygiai keletą savaičių didėjo. Tad reikia į tai reaguoti“, – LRT radijo eteryje kalbėjo R. Lingienė.

NVSC atstovės teigimu, atvejų skaičius paskutiniu metu didėja, įvežtiniai atvejai sudaro apie 26 procentus visų susirgimų, bet didesnį nerimą kelią tai, kad apie 24 procentus nustatytų atvejų yra tie susirgimai, kai nėra įmanoma nustatyti jokio sąryšio su kitais židiniais.

Delfi primena, kad sekmadienio duomenimis, buvo patvirtinti septyni nauji koronaviruso atvejai, šeštadienį patvirtinta 15 atvejų, o penktadienį – 26 nauji atvejai.

Vyriausybė trečiadienį posėydje išklausys medikų rekomendacijas ir reikalui esant rizikingiausiose vietose apsauginės veido kaukės vėl būtų privalomos.