Tokį sprendimą asociacijos valdyba priėmė apsvarsčiusi Šarūno Narbuto prašymą trauktis iš prezidento pareigų, kai jam teisėsauga pareiškė įtarimus prekyba poveikiu.

Š. Narbutas teigia, kad pareigas paliko „nenorėdamas, kad dabartinių įvykių atgarsis neigiamai paveiktų asociaciją ir visą nevyriausybinį sektorių“, be to, dėl įvestų apribojimų jis negali tinkamai atstovauti onkologinių ligonių pacientams.

Š. Narbutui pareikšti įtarimai dėl jo gautų pinigų iš Ispanijos įmonės, kai valstybė iš jos įsigijo koronaviruso tyrimo reagentų.

Teisėsauga Š. Narbutui pervestus pinigus traktuoja kaip kyšį. Pats Š. Narbutas sako, kad tai buvo teisėtas atlygis už įmonės atstovavimą.

P. Rakštys teigė, kad Š. Narbutas suspenduotas laikinai, įvertinus jo indėlį gerinant onkologinių pacientų gyvenimą Lietuvoje ir paisant nekaltumo prezumpcijos principų.

POLA teigia, kad vien per pirmąjį 2020 metų pusmetį onkologiniai pacientai sulaukė daugiau nei 1 200 psichologinių, teisinių, dietologo, gydymo alternatyvų ir gyvensenos konsultacijų. Jiems surengta daugiau kaip 100 renginių: gydytojų paskaitų, susitikimų su psichologais, šokių, dailės terapijos užsiėmimų.

POLA teigia, kad jos iniciatyvos dėka šiais metais Seime buvo patvirtintos dvi onkologiniams pacientams svarbios įstatymų pataisos:
nuo šių metų rugpjūčio įsigalioja nauja Darbo kodekso nuostata, draudžianti diskriminaciją ligos pagrindu, o nuo kitų metų onkologiniai pacientai galės naudotis 80 proc. transporto lengvata.