„Pirmadienio naktį atslinks nauja debesų juosta, dieną – trumpi pasikartojantys lietūs beveik visur. Temperatūra dar bus gana aukšta – 24–28 laipsniai, vakariniuose rajonuose – apie 21–23 laipsnius šilumos.

Antradienis bus šiek tiek sausesnis. Nors lietaus bus mažiau, pažemės temperatūra. Dieną šils iki 21–26 laipsnių šilumos. O štai trečiadienis prognozuojamas karštas – kais iki 25–30 laipsnių, tik Žemaitijoje šilumą bandys išstumti vėsesnis oras, ten temperatūra bus 21–23 laipsniai šilumos. Diena bus audringa, kai kur su smarkiu lietumi, perkūnija, kils škvalas“, – laidoje „Delfi diena“ prognozuoja sinoptikė.

Ketvirtadienį, pasak jos, šiluma iš Lietuvos vėl turėtų bent trumpam iškeliauti.

Užfiksuotas rekordas

E. Gečaitė atkreipia dėmesį, kad penktadienio nakties temperatūra šalyje buvo labai kontrastinga – pasiektas ir naujas rekordas.

„Prie jūros buvo 15–16 laipsnių, Vilniuje ryte – 5 laipsniai šilumos, o štai Varėnoje – tik 3. Čia buvo šios nakties rekordinė minimali temperatūra“, – atkreipia dėmesį sinoptikė.

„1996 metais liepos 24 dieną Varėnoje buvo 3,3 laipsniai, šiąnakt pasiektas naujas rekordas“, – sako ji.

Artimiausios naktys, pasak sinoptikės, jau bus šiltesnės – temperatūra sieks 11–16, 13–18 laipsnių šilumos. Temperatūra kops aukštyn ir dienomis, sekmadienį – net iki 27 laipsnių, pajūryje – 22–24.

Savaitgalį – ramūs ir šilti orai

Sinoptikės teigimu, artimiausią naktį palis, ypač vakaruose, šiauriniuose rajonuose. Į rytinius rajonus lietus atkeliaus paryčiais, bus gana apniukę, gali nugriaudėti ir perkūnija.

„Diena bus visai nebloga, gal tik pirma dienos pusė labiau apniukusi, vėliau debesys prasisklaidys. Nebloga situacija ir pajūryje – 20–22 laipsniai šilumos, lietus – tik ryte. Kitur temperatūra kils iki 24–26 laipsnių šilumos“, – prognozuoja E. Gečaitė.

Anot jos, pastaruoju metu siautėjęs stiprus vėjas savaitgalį turėtų nurimti.

„Vėjas pastaruoju metu buvo stiprokas – 15–17 m/s. Čia jau pavojingas vėjas. Savaitgalį toks neprognozuojamas. Dar šeštadienį jis bus apysmarkis – 7–12 m/s, o sekmadienis turėtų būti ramus, be lietaus ir labai šiltas“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo sinoptikė.