Aprangas olimpinei Lietuvos komandai 2021-ųjų metų Tokijo Olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijai sukūrė grafikos dizainerė Oksana Ragauskienė, o jas siuvo – lenkų įmonė. Viešai pristačius aprangas, pasipylė kritikos strėlės ir iš dizainerių, ir iš kitų meno sričių asmenų.

D. Ibelhauptaitė apie aprangas kalbėjo laidoje „Jūs rimtai?“, apžvelgdama savaitės naujienas.

„Pažiūrėkite, jauni žmonės, ar jie atrodo kažkokie kūl ar sexy? Jie neatrodo ir respektabiliai. Čia nei vienas, nei kitas. Suknelės – kaip maišai, – kalbėjo režisierė. – Mes turime tokius dizainerius, tokias idėjas, tokius žmones.“

Dalia Ibelhauptaitė

Į klausimą, ar šių aprangų kūrėjai galėtų ką nors sukurti ir D. Ibelhauptaitės spektakliams, ši atsakė nedvejodama: „Be šansų“.

Režisierė kritikavo ne tik bendrą įvaizdį, bet ir atskiras detales. Labiausiai jai užkliuvo raudona juostelė žalio sijono šone, jai tai priminė tarybines kareivių uniformas.

„Jei atrodo prastai ir juokinga, reiškia, ir su idėja nėra gerai, – tvirtino laidos viešnia. – Kaip galima trispalvę uždėti geltonai suknelei ant apačios. Nei šis, nei tas.“

D. Ibelhauptaitė rėžė tvritai: „Aš neaprengčiau net už scenos dirbančio personalo, kurie bilietus plėšo. Pas mus žmonės turi žymiai gražesnes uniformas“.

Laidoje „Jūs rimtai?“ aptariamos savaitės naujienos, tarp jų šį kartą – ir svarstymai vėl grąžinti kaukes, ir ministro Aurelijaus Verygos atostogos, ir Karolinos Meschino nėštumas, ir pranešimas apie tai, kad keičiama biuletenio išdavimo dėl saviizoliacijos tvarka bei dar daugiau.

Kristina Pocytė, Dalia Ibelhauptaitė

Laidoje buvo kalbama ir apie tai, kad mokyklos vis dar neturi plano, kaip dirbs nuo rugsėjo. D. Ibelhauptaitė kalbėjo, kad ji yra už mokyklą, už kontaktines pamokas, nes, jos teigimu, nuotoliniu būdu sklandus mokslas nėra įmanomas. Beje, režisierė papasakojo ir apie savo metus mokykloje: ant sijono siūtus paruoštukus, stropumą ir per pamokas paslapčia skaitytas pjeses.

Buvo kalbama ir apie tai, kad 2019-ųjų duomenimis, skurdas Lietuvoje mažėja. Vis dėlto, daugybė žmonių vis dar gyvena skurde, daugeliui bilietai į spektaklį – nepasiekiama prabanga. Tačiau D. Ibelhauptaitė pasidalijo patarimais, kaip ir kur pasisemti dvasinės ramybės.

O kas, anot režisierės, yra savaitės naujiena? Svarstymas vėl įvesti kaukes. „Aš būčiau labai labai už jų įvedimą ir kad žmonės būtų saugūs“, – tvirtino režisierė.

Visą pokalbį žiūrėkite laidoje „Jūs rimtai?“