Iki jūros vežančiu 6 autobusu viduryje dienos kai kurie keleiviai važiavo netoli, o išlipę iš karto skambino policijai, nes vairuotojas sukėlė įtarimų – keistai manevravo, užvažiavo ant šaligatvio, dvokė alkoholiu. Į alkotesterį policijai vyras pūtė du kartus, LNK žinioms sakė Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

„Po pirmo matavimo testo alkotesteris parodė 2,76 promilės, o antro matavimo – 2,85 promilės. Tai rodo, kad koncentracijos alkoholio kraujyje kylimą, galima daryti prielaidą, kad alkoholį jis greičiausiai vartojo visai neseniai“, – kalbėjo Kelių policijos atstovas.

Vairuotojas atsidūrė areštinėje, jam gresia baudžiamoji atsakomybė, neteks teisių, mokės baudą.

„Klaipėdos keleivinio transporto“ vadovas Andrius Samuilovas teigė, kad darbo vyras neteks.

„Faktas, kad jis darbo neteks. Bendrovei, kuri aptarnauja šį maršrutą, tai bus dviguba nešlovė. O visam mūsų tinklui tai irgi garbės nedarantis dalykas, dėl kurio tenka sukąsti dantis“, – kalbėjo A. Samuilovas.

Sulaikyto girto autobuso vairuotojo kolegos sako, kad 61 metų vyras bendrovėje dirba 12 metų ir iki šiol buvo pavyzdingas. Tad spėja, kad ryte blaivus buvęs apie pietus greit apgirto, nes dėl sunkaus darbo neatlaikė nervai.

„Koronavirusas mums ir atlyginimą sumažino, valandų daugiau padarė dirbti, visokie nervai. Aišku, mašinų labai daug yra, iš Melnragės važiuodami visada vėluojame apie 20 minučių, reikia pasivyti grafiką. Tai įtampa tokia labai didelė. Gal jis ta degtine norėjo numalšinti įtampą“, – pasakojo vyro kolega.

Klaipėdiečiai apeliuoja į vairuotojų atsakomybę.

„Tai neatsakinga, tiesiog. Ir visuomenės atžvilgiu, pačio savęs“, – kalbėjo viena praeivė. Kita tikino, kad bausti tokius vairuotojus reikia visu griežtumu.

Tokio vairuotojo elgesio neteisina ir kolegos.

„Čia ne tik save, bet ir kitus gali pražudyti“, – sakė vienas.

Apie patiriamą stresą prabilęs kitas jo kolega teigė, kad pagautas girtas vairuotojas padarė aukščiausio lygio nusikaltimą.

„Jis buvo labai geras žmogus, kaip draugas“, – sakė jis.

Prieš mėnesį to paties maršruto vairuotojas darbo metu irgi įpūtė pustrečios promilės, jis atleistas iš darbo.

Kelių policijos tarnybos viršininkas M. Džermeika teigė, kad gavo patvirtinimą, kad visi darbuotojai vairuoti išeina blaivūs.

„Tačiau jie eigoje kažkaip suvartoja alkoholinius gėrimus. Mes įtariame, kad jie per savo pertraukėles, autobusų sustojimų mazguose susiburia į grupeles ir vartoja alkoholį. Tai čia turėtų ir Darbo inspekcija šiek tiek susidomėti“, – kalbėjo jis.

Policija žada griežtinti autobusų vairuotojų patikrą, pradėti rengti reidus. O keleiviniu transportu besirūpinantys svarsto reikalauti naujų saugiklių – privalomų alkoblokų. Kol kas tokie įrenginiai yra tik 18 naujų autobusų.