„Iš tiesų įdomu, kai yra valstybės lygio ekstremali situacija – o ji vis dar yra – operacijų vadovas išeina atostogų (...). Kaip suprantu, dabar sveikatos apsaugos ministrą pavaduoja susisiekimo ministras Narkevičius, tai ir operacijų vadovo sprendimai atsidūrė ministro Narkevičiaus rankose. Kol kas ministras Narkevičius sprendė tik savo asmenines ekstremalias situacijas. Tiesą sakant, neramu dėl to, kas prisiima galutinę atsakomybę valstybėje“, – „Žinių radijui“ komentuodama sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos penkių savaičių atostogų faktą, kalbėjo liberalė.

Kartu A. Armonaitė būgštavo, kad rinkimams artėjant valdančiųjų lyderiai imsis naudotis antrosios koronaviruso bangos bei dar vieno karantino valstybėje grėsme. Jos teigimu, jei tektų grąžinti griežtas visuomenės gyvenimą bei verslus apribojančias priemones, Lietuvos ekonomika tiesiog nebeatlaikytų.

„Man atrodo, kad Lietuvos žmonės įveikė patys šią pandemiją, bent jau pirmąją jos bangą, būdami labai atsakingi, neidami be reikalo iš namų, dėvėdami kaukes (...). Turime (artėjančius Seimo – ELTA) rinkimus. Aš labai tikiuosi, kad nebus norima panaudoti šiuo karantinu tam, kad būtų parodyta, jog tu vėl esi kontrolėje, kad nuo tavo malonės priklauso, ar žmonės galės eiti į darbą, ar verslas galės veikti. Aš manau, kad, jei mes turėtume labai griežtas priemones, tai mūsų ekonomika neatlaikytų. Manau, kad mums reikės ieškoti tarpinio varianto, jei situacija vėl pablogėtų, kaip organizuoti gyvenimą neuždarius verslų“, – apibendrino A. Armonaitė.

ELTA primena, kad sveikatos apsaugos ministro A. Verygos penkių savaičių atostogos ir tai, kad jį pavaduos susisiekimo ministras, sulaukė politikų kritikos. J. Narkevičius A. Verygą pavaduos dvi savaites, kartu jis dirbs ir valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovu. Dvi savaites A. Verygą taip pat pavaduos švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, dar savaitę – socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.