„Gautas kreipimasis į VRK dėl galimai užslėptos ministro A. Verygos reklamos. Ministras yra kandidatas į Seimą, akivaizdu, kad, kampanijos metu sugalvojęs medalių teikimo projektą, suplanavo, kad jie būtų įteikti kampanijai jau įpusėjus. Pandemija pasaulyje dar nesibaigė, Lietuvoje dar net neišgijo, kalbama apie antrą viruso bangą. Mano, kad toks skubėjimas gali būti susijęs galimai su rinkimais, prašo ištirti, ar kandidatas nesinaudojo tarnybine padėtimi, nepapirkinėjo rinkėjų, nenaudojo tam biudžeto lėšų, nenaudojo tam užslėptos politinės reklamos ir taip toliau. Tai perduodam kampanijų finansavimo kontrolės skyriui tirti ir paskelbiam interneto svetainėje“, – kreipimosi tekstą perskaitė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Nuo liepos 8 d. A. Veryga įteikinėja apdovanojimus Lietuvos medikams, kurių pastangos padėjo sėkmingai suvaldyti COVID-19 pandemiją. Įteikdamas apdovanojimus sveikatos apsaugos ministras medikams dėkojo už kilnų, nuoširdų ir pasiaukojantį darbą pirmosiose gretose, suvaldant šio viruso plitimą.

„Jūsų pasiaukojantis darbas ekstremalios situacijos ir karantino metu, kai mums visiems šis virusas buvo didžiulis iššūkis ir teko imtis priemonių, kokių Lietuva iki tol neturėjo, yra neįkainojamas, o pavyzdys – įkvepiantis. Ačiū už Jūsų darbą neskaičiuojant valandų, gelbstint gyvybes ir stengiantis dėl kiekvieno žmogaus, kad jis kuo greičiau pasveiktų ir taptų sėkmės istorija. Jūsų darbai prisidėjo prie Lietuvos sėkmės istorijos, kai atsidūrėme tarp šalių lyderių, sėkmingai suvaldžiusių šio klastingo viruso plitimą“, – sakė ministras A. Veryga.

Anot ministro, sveikatos priežiūros sistemos darbuotojams turime dėkoti ne tik už tiesioginį darbą su pacientais, bet ir už tai, kad prisidėjo idėjomis ir pasiūlymais, inicijavo naujoves, kurių buvo galybė ir kurios padėjo Lietuvai sustabdyti viruso plitimą.