NVSC Klaipėdos departamento skyriaus vadovas Raimundas Grigaliūnas sakė, kad Jūros šventės jis nelaukia.

„Žinote, pati didžiausia rizika – planuojamas žmonių susibūrimas. Labai tikiuosi, kad nebus tiek žmonių, kiek anksčiau jų būdavo. Aišku, jie ne vienu metu bus. Bet kadangi valstybės lygio ekstremali situacija nėra atšaukta, tai rizika tikrai yra. Bus žmonių, gali būti taip, kad kažkas ir atstumo nesilaikys, dar kitų savisaugos priemonių nenaudos. Toks atsipalaidavimas dabar jaučiamas, su dideliu nerimu mes tos šventės... nesakau, kad laukiam, mes jos nelabai laukiame“, – Delfi sakė R. Grigaliūnas.

Pašnekovas pasakojo, kad rekomendacijos lankytojams bus teikiamos visais įmanomais būdais. Bet ar į jas bus atsižvelgiama paaiškės tik po 10–14 dienų po šventės.

„Nerimo tikrai yra, aišku, rezultatus mes pamatysime per 10–14 dienų po viso to. Aišku, čia yra teikiamos rekomendacijos visais įmanomais būdais, kad žmonės atkreiptų dėmesį į savisaugos priemones, apsaugines veido kaukes, kad būtų atstumų laikomasi, prekybininkams teikiamos rekomendacijos, kad ir jie naudotų kaukes, neatvyktų į darbą sergantys, kad informacija būtų teikiama. (…)

Labai tikimės sąmoningumo, supratimo ir kad jeigu kažkas jaučiasi prastai, tikrai nevyktų, ne tik poilsiautojai, bet ir prekeiviai“, – kalbėjo NVSC Klaipėdos departamento vadovas.

Jis stebėjosi, kad su rekomendacijos visi susipažino karantino metu, tačiau jam pasibaigus, viską pamiršo.

R. Grigaliūnas teigė, kad prašoma ir prekybininkų prisidėjimo – neleisti žmonėms būriuotis, paraginti kitus laikytis atstumo.

Jis teigė, kad galimi ir patikrinimai – dėl to bus apsisprendžiama penktadienį.

„Šventė švente – keltai plaukia, lėktuvai leidžiasi, mes turime užtikrinti ir ryte, per pietus, vakare ir naktį reikiamą skaičių mūsų darbuotojų, bet pajėgumų trūksta. Dar kolegos iš kitų departamentų padeda“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, gal aišku, kiek yra tikimasi Jūros šventės dalyvių, R. Grigaliūnas teigė, kad tikslaus skaičiaus nežino. Bet „kuo mažiau, tuo geriau“.

„Čia gal prekybininkai supyks už tokį pasakymą, bet sveikata yra pirmiau nei pelnas“, – sakė NVSC atstovas.

Pašnekovas tikino, kad Jūros šventėje galima apsilankyti ir nekeliant rizikos nei sau, nei kitiems – vengti didžiulių susibūrimų, naudoti apsauginę veido kaukę, dezinfekcinį skystį, laikytis atstumų.

„Bet kartais tie žmonės protingumą pamiršta“, – apgailestavo R. Grigaliūnas, pridurdamas, kad neramina ir paskutinių dienų susirgimų koronavirusu statistika neramina.

Delfi primena, kad kitą savaitę Vyriausybė žada išklausyti gydytojų rekomendacijas ir priimti sprendimus dėl galimo privalomo apsauginių veido kaukių dėvėjimo. Kalbama bus ir apie masinius renginius ir pasiruošimą jiems. Jei epidemiologinė situacija šalyje nesikeis, nuo rugsėjo 1–osios dienos nebelieka dalyvių ir žiūrovų skaičiaus ribojimų renginiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)