Vyras sulaikytas Lazdijų rajone, Straigių kaime, sėdintis pakelės autobusų stotelėje.

Apie tai, kad pavojinga liga sergantis bėglys sulaikytas patvirtino Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė ir Lazdijų rajono policijos komisariato viršininkas Vidmantas Kondrackis.

Pasak komisaro, apie pastebėtą bėglį informavo piliečiai, važiavę keliu Alytus – Lazdijai.

Policijos pareigūnai šiuo metu įvykio vietoje saugo sulaikytąjį ir laukia atvykstant greitosios medicinos pagalbos, kuri asmenį turėtų nuvežti į gydymo įstaigą Abromiškėse.

Pirminiais duomenimis, iš Kauno į Seirijus vyras važiavo maršrutiniu autobusu Kaunas – Kapčiamiestis – Druskininkai, kuris iš Kauno autobusų stoties išvyko į Kapčiamiestį (Lazdijų r.) 13 val. 10 min. Iš autobuso vyras išlipo Lazdijų rajone, Seirijų miestelyje. Čia užėjo į vietos parduotuvę, kur jį atpažinusios pardavėjos paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112.

Išėjusį iš “Ramunės” parduotuvės Seirijuose D. Armalį pakeleivingas automobilis pavėžėjo iki Straigių kaimo, kur išleido autobusų stotelėje. Čia vyrą sulaikė policijos pareigūnai.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prašo atsiliepti asmenis, kurie ketvirtadienį galėjo pavėžėti pavojinga liga sergantį asmenį, taip pat minėtu autobuso maršrutu važiavusius asmenis.

NVSC turimais duomenimis, žmogus kurį laiką gyveno gatvėje, todėl galėjo bendrauti su įvairiais žmonėmis. Tam, kad būtų galima užkirsti kelią infekcijos išplitimui, būtina operatyviai nustatyti galimus kontaktus, dėl to prašoma visų žmonių susitelkimo ir pilietiškumo šioje situacijoje.

Nuo liepos 17 d. iki liepos 20 d. COVID-19 užsikrėtusysis, remiantis
surinktais duomenimis, gyveno gatvėje, galimai prie Palemono g.
(Petrašiūnų seniūnija, Kaunas).

Liepos 20 d. apie 10-12 val. Piliakalnio g., ties 12A namu prie Kauno
geležinkelio stoties, asmeniui buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba (GMP). Atvykus GMP, ekipažo teigimu, asmenį prie automobilio atlydėjo kiti du asmenys, buvę kartu su juo.

Liepos 23 d. apie 10-11 val. asmuo lankėsi Medicinos banke (Donelaičio
g. 76, Kaunas).

Liepos 23 d. apie 13.10 val. asmuo iš Kauno autobusų stoties vyko
autobusu maršrutu Kaunas – Kapčiamiestis – Druskininkai.

Liepos 23 d. 15-16 val. asmuo iš Seirijų važiavo pakeleivingais
automobiliais.