Paguldžius į Psichiatrijos kliniką gydytis atsisakė

„Liepos 15 d. pacientas atvyko į Respublikinės Kauno ligoninės (RKL) Psichiatrijos klinikos Aleksoto sektoriaus I priėmimo-skubios pagalbos skyrių. Jį konsultavo budintis gydytojas, kuris nustatė, kad pacientui reikalingas stacionarinis gydymas.

Pacientui buvo paimtas COVID-19 tepinėlis, jis paguldytas į izoliacinį skyrių. Liepos 16 d., gavus neigiamą tyrimo atsakymą, asmuo perkeltas į Psichiatrijos klinikos Marių sektorių.

Liepos 17 d. pacientas raštiškai atsisakė gydymo ir, nesant indikacijų priverstiniam gydymui, buvo išrašytas iš ligoninės“, – portalui „Delfi“ perduotame komentare teigia Respublikinės Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyrius vyresnioji specialistė Raminta Nagelytė.

Paimti 88 mėginiai, visi jie neigiami

Po trijų dienų, liepos 20-ąją tas pats asmuo greitosios medicinos pagalbos automobiliu pristatytas į RKL Priėmimo-skubios pagalbos skyrių Hipodromo g. 13, su dėl COVID-19 ligos nesusijusia simptomatika.

„Jam buvo paimtas COVID-19 tepinėlis, kurio atsakymo pacientas laukė Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus „nešvaraus“ priėmimo izoliacinėje palatoje. Gavus teigiamą testo atsakymą, asmuo pervežtas į Kauno Klinikinės ligoninės Infekcinių ligų skyrių tolesniam gydymui.

Šiuo metu Marių sektoriuje planinis pacientų guldymas yra apribotas. Su pacientu artimą kontaktą turėjo du medikai, jie abu yra saviizoliacijoje.

Prioriteto tvarka COVID-19 testai atlikti 88 personalo darbuotojams ir pacientams. Kol kas visi gauti atsakymai yra neigiami“, – nurodė ligoninės atstovė R. Nagelytė.

Užsikrėtė išėjęs iš ligoninės?

„Kadangi nėra aišku, su kuo pacientas kontaktavo nuo jo išsirašymo iš Psichiatrijos klinikos stacionaro dienos iki pakartotinio atvykimo į ligoninę, nemanome, kad jis užsikrėtė gydymo įstaigoje.

Gydymo įstaiga laikosi visų COVID-19 prevencijos priemonių: darbuotojams ir pacientams atvykus į ligoninę matuojama temperatūra, darbuotojai dėvi pagal apsaugos lygius numatytas asmens apsaugos priemones, vykdomas profilaktinis personalo testavimas, ribojamas pacientų lankymas“, – teigiama ligoninės pranešime.