„Po dvidešimties metų profesionalaus politikos veiklos subrendo nemažai idėjų, kurias norėčiau realizuoti jau nebe politikos tiesiogiai lauke, bet tęsdamas veiklas toje srityje, kurioje, manau, esu sukaupęs vertingą patirtį ir noriu ją pritaikyti tolesnėje savo karjeroje“, – BNS trečiadienį sakė G. Steponavičius.

Nuo 2000 metų Seimo nariu renkamas G. Steponavičius nebedalyvaus Seimo rinkimuose rudenį, savo būsimų pareigų jis kol kas neįvardija. „Aš jau žinau, ką aš darysiu ir su kuo dirbsiu, bet kol kas nekomentuosiu, sulaukime rudens“, – sakė parlamentaras.

53-ojo gimtadienio ketvirtadienį sulauksiantis G. Steponavičius per savo politiko karjerą yra ėjęs Seimo vicepirmininko, Europos reikalų komiteto vadovo, švietimo ir mokslo ministro pareigas.

Teisininko išsilavinimą Vilniaus universitete bei užsienio universitetuose įgijęs G. Steponavičius dalyvavo steigiant Lietuvos liberalų sąjungą 1990 metais, yra buvęs Liberalų ir centro sąjungos, o vėliau nuo šios partijos atskilusių politikų įkurto Liberalų sąjūdžio nariu.

G. Steponavičius Liberalų sąjūdį paliko 2017 metais, kai jam buvo pareikšti įtarimai partijos ir „MG Baltic“ korupcijos byloje. G. Steponavičius byloje kaltinamas piktnaudžiavimu nesant kyšininkavimo požymių dėl neteisėto Liberalų sąjūdžio finansavimo per savo vardo paramos fondą ir jo steigtą Laisvės studijų centrą. Seimo narys šiuos kaltinimus neigia.

Pirmasis apie G. Steponavičiaus pasitraukimą iš politikos pranešė naujienų portalas lrytas.lt.