Tardamas sveikinimo žodį, šalies vadovas pabrėžė, kad generolo žvaigždė yra ne tik ligšiolinės karinės tarnybos įvertinimas, bet ir didesnės atsakomybės ženklas. „Nuo šiol Jūs žengsite priešakyje ir rodysite pavyzdį kitiems Tėvynės gynėjams“, – sakė prezidentas, karininkams ceremonijos metu prisegęs brigados generolo antpečius ir įteikęs vardinį ginklą – kardą.

R. Baltrėnas yra baigęs Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademiją, Sausumos pajėgų karo koledžą Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tarnybą krašto apsaugos sistemoje pradėjo 1992 m., už sumanumą, pavyzdingai atliekamas pareigas apdovanotas Lietuvos kariuomenės medaliais, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu, kitais apdovanojimais.

M. Steponavičius krašto apsaugos sistemoje tarnauja nuo 1992 metų, yra baigęs Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademiją, Jungtinius vadų ir štabo karininkų (operacinio lygmens) kursus Baltijos gynybos koledže Estijoje ir Sausumos pajėgų karo koledžą Jungtinėse Amerikos Valstijose. Už nuopelnus, sumanumą, pavyzdingai atliekamas pareigas apdovanotas Lietuvos kariuomenės medaliais, Vyčio Kryžiaus ordino medaliu ir kitais apdovanojimais.

Iškilmingos ceremonijos metu prezidentas naujiesiems generolams palinkėjo stiprybės, sveikatos ir toliau sėkmingai tarnauti savo Tėvynei.