„Aš manau, kad ir jie yra pakankamai atsakingi politikai ir apie jokius koalicijos suardymus niekas nešneka. Aš dar kartą pasakau, tai nieko bendra su koalicija tie dalykai neturi. Čia yra rinkimai ir kandidatų kėlimas. Bet jei kalbant apie koaliciją, jeigu jie taip nuspręs, čia yra jų reikalas ir mes jų negalėsime sulaikyti. Bet iš esmės aš nematau čia problemos. Taip, mums neužteko balsų ir mes neapgynėme savo pozicijos ir iš koalicijos LSDDP balsavo kitaip, tai dėl to dabar turime faktą, kad alkoholis grįžta į pliažus“, – „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderio teigimu, jie tiesiog negali rinkimuose bendradarbiauti su partija, kurios vertybės kitokios, bet esą jau esamos koalicijos dėl to griauti nereikia.

„Tai ne vienetinis atvejis, kai skyrėsi balsavimai vertybiškai. Mes kelis kartus kolegas įspėjome, kad mes negalėsime rinkėjams paaiškinti, kaip mes remiame kandidatus ir nekeliame savo, kai tie kandidatai balsuoja visiškai priešingai (...) Buvo daugybė balsavimų, kur mūsų nuomonė išsiskyrė ir tas yra normalu koalicijoje. Mes dėl to nereiškiame jokių pretenzijų ir mes nesakome, jog mes negalime dirbti dabar kartu. Jei nuomonės skiriasi, tai ką mes galime padaryti. Bet mes negalime šių žmonių daryti savo kandidatais, nes mes negalėsime savo rinkėjui paaiškinti, kodėl jis taip skirtingai balsuoja nuo mūsų. LVŽS požiūriu, svarbiausias dalykas yra vertybės“, – teigė jis.

Liepos 10 d. LVŽS taryba nusprendė nutraukti susitarimą su „socialdarbiečiais“ dėl bendrų kandidatų kėlimo vienmandatėse apygardose. Bet LVŽS paliko galioti sprendimus kartu su partija „Gerovės Lietuva“ kandidatu į Seimą iškelti šios partijos lyderį Naglį Puteikį, su „valstiečiais“ į Seimo rinkimus eis ir „socialdarbiečių“ frakcijos nariai Antanas Vinkus bei Rimantė Šalaševičiūtė.