„Vaikinas mane įžeidė, todėl jam du kartus ranka trenkiau per veidą“, – dabar teisinasi vilnietė Regina Grigorovič-Petrulevič, kurią Vilniaus miesto apylinkės teismas pripažino kalta dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Anksčiau net aštuonis kartus teistai moteriai tai jau buvo devintasis apkaltinamasis nuosprendis – teisėja Viktorija Šelmienė paskelbė, kad viešoje vietoje siautėjusi vilnietė 8 mėnesius nuo 22 iki 6 val. turės būti namuose, jei tai nėra susiję su darbu, mokslu ar lankymusi gydymo įstaigose. Jai taip pat nurodyta dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Nukentėjusiuoju pripažintam vilniečiui nuteistoji dar iki baudžiamosios bylos išnagrinėjimo teisme sumokėjo 400 eurų turtinės ir neturtinės žalos atlyginimą, todėl jis nurodė, kad jokių pretenzijų nebeturi.

„Skirdamas bausmę R. Grigorovič-Petrulevič, teismas atsižvelgia į padarytos nusikalstamos veikos pobūdį ir pavojingumą, kaltininko kaltės formą ir rūšį – padarytas tyčinis nesunkus nusikaltimas, kaltinamoji dėl padarytos nusikalstamos veikos kalta pripažįsta ir nuoširdžiai gailisi, kas pripažintina kaltinamosios atsakomybę lengvinančia aplinkybe, kaltinamosios atsakomybę sunkinančia aplinkybe pripažintina tai, kad nusikalstamą veiką ji padarė būdama neblaivi“, – teisėja V. Šelmienė pabrėžė, kad laisvės apribojimo bausmės paskyrimas bus adekvati ir proporcinga atsakomybės priemonė ir taip bus įgyvendintas teisingumo principas.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad incidentas prie Trakų g. esančio populiaraus naktinio klubo įvyko dar kovo 8 d. rytą, kai apie 7.05 val. R. Grigorovič-Petrulevič dėl menkavertės dingsties, įžūliu elgesiu demonstruodama nepagarbą aplinkiniams, tyčia rankomis sudavė du kartus jaunam vyrui į veido sritį ir tokiais savo veiksmais šiam padarydama nežymų sveikatos sutrikdymą.

„Tokiais savo veiksmais kaltinamoji sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką“, – nurodė teismas.

Ikiteisminio tyrimo metu baudžiamojon atsakomybėn patraukta R. Grigorovič-Petrulevič savo kaltę dėl padarytos nusikalstamos veikos pilnai pripažino. Ji pasakojo, kad tą rytą apie 6 val. su draugais atvyko į klubą ir kaip tik tuomet su vienu vaikinu kilo žodinis konfliktas.

„Viskas įvyko dėl to, kad aš su drauge kalbėjome rusiškai, o vaikinas pareplikavo, jog čia renkasi lietuviai“, – sakė moteris.

Anot jos, netrukus į konfliktą su apsaugos darbuotoju įsivėlė ir kartu su ja į klubą atėjęs bičiulis.

Evaldo Čingos nuotr.
„Aš ėmiau aiškintis situaciją, kai pradėjo kištis ir tas vaikinas, kuris prieš tai man su drauge replikavo dėl rusų kalbos – jis mane įžeidė, todėl du kartus jam trenkiau per veidą“, – R. Grigorovič-Petrulevič teigimu, po smūgių sudavimo apsaugos darbuotojai ją sulaikė ir perdavė netrukus į klubą atvykusiems policijos pareigūnams.

Tuo metu nukentėjusiuoju pripažintas vaikinas pareigūnams nurodė, kad buvo sumuštas tik dėl to, jog pamatęs apsaugininkų pokalbį su klubo klientu nutarė šiems pagelbėti – apsaugos darbuotojai esą nesuprato rusų kalbos.

„Aš pasisiūliau pavertėjauti, bet man liepė pasišalinti, todėl nuėjau į rūkomąjį, bet į klubą atvykusios merginos ir vaikinas su apsauga pradėjo labai garsiai konfliktuoti, keikėsi, todėl grįžau ir pasiūliau išsikviesti policiją, – sakė jis. – Tada viena iš merginų man du kartus kumščiu trenkė per veidą – man iš rankų išslydo ir ant žemės nukrito mobiliojo ryšio telefonas, skilo jo apsauginis stiklas.“

Pasak nukentėjusiojo, apsaugos darbuotojai į tokį neblaivios merginos išpuolį reagavo žaibiškai – ją surakino antrankiais ir iškvietė policiją.

Kad paryčiais į klubą atvykusios merginos ir jų bičiulis elgėsi agresyviai, patvirtino ir apsaugininkai.

„Mes iš klubo gavome pavojaus signalą, o kai atvykome, darbuotojas nurodė tris agresyviai nusiteikusius neblaivius asmenis ir paprašė juos išlydėti iš klubo, – sakė vienas apsaugos darbuotojų. – Kai juos išvedėme į lauką, vyras vis keikėsi ir provokavo konfliktą, o kartu su juo buvusi šviesių plaukų moteris staiga žengė žingsnį ir šone nuo jos stovėjusiam maždaug 25 metų vyrui trenkė ranka į veido sritį. Vyriškiui pradėjo bėgti kraujas.“

Tuo metu R. Grigorovič-Petrulevič draugė, kartu tą rytą buvusi klube, tikino, jog būtent nukentėjusysis išprovokavo konfliktą – esą jam užkliuvo, kad jos tarpusavyje kalbėjosi ne lietuviškai, o rusiškai.

„Regina neapsikentusi jam trenkė į veidą“, – sakė kaltinamosios draugė.