STT teigimu, antradienį įvairiose Vilniaus vietose atliekamos kratos, poėmiai, apklausos ir kiti būtini proceso veiksmai.

Sveikatos apsaugos ministerijoje, atliekant tyrimą dėl galbūt neteisėtų veiksmų, susijusių su 6 mln. eurų vertės reagentų pirkimais, antradienį atlikti dokumentų poėmiai.

Tai žurnalistams patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė spaudai Renata Keblienė.

Tyrimo duomenimis, valstybės institucijoms kovo mėnesį siekiant ypatingai skubiai įsigyti didelį kiekį reagentų ir pradėjus derybas su vienos užsienio įmonės įgaliotu atstovu, įtariamasis ėmė veikti kaip neoficialus tarpininkas tarp Lietuvos institucijų ir minėtos bendrovės.

Ikiteisminio tyrimo medžiagoje taip pat yra duomenų apie tai, kad įtariamasis minėtos įmonės atstovui galbūt buvo įvardijęs tam tikrą sumą už jo tarpininkavimo paslaugas šiame pirkime.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, jau įvykus beveik 6 mln. vertės reagentų pirkimams, į Š. Narbuto asmeninę banko sąskaitą per keletą kartų buvo pervesta didesnė nei 300 tūkst. eurų suma.

Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.