„Ne , tai nėra „trolinimas“. Vyriausybėje atstovavimas yra ganėtinai rimtas dalykas. Čia yra premjero atsakomybė pasirinkti žmogų, kuris yra tinkamiausias padengti kitą poziciją. Jis pasirinko būtent poną Narkevičių. Turbūt ponui Skverneliui atrodo, kad J. Narkevičius geriausiai šiandien išmano sveikatos klausimus. Jeigu kas nors ką nors „trolina“, tai nebent S. Skvernelis „trolina“ pirmiausia prezidentą: „ach tu nepasitiki, bet man nerūpi“, – prieš posėdį kalbėjo G. Landsbergis.

Ministras į posėdį neatvyko. Tai jau ne pirmas kartas, kai J. Narkevičius ignoruoja konservatorių kvietimus. Šį kartą jis vietoj savęs delegavo Valstybinės ligonių kasos direktoriaus vyriausiąjį patarėją Viačeslavą Zaksą.

Su TS-LKD sąrašu į Seimą kandidatuojanti Lietuvos medikų sąjūdžio atstovė Jurgita Sejonienė tikėjosi posėdyje išvysti ministrą. Dėl liūties kaip tik yra lūžusi e.sveikata, o už „Registrų centro“ veiklą atsakingas kaip tik susisiekimo ministras.

„Jo nebus? Tai irgi nieko keisto, nieko naujo. Dažnai taip būna, kad ministrai nedalyvauja tada, kada jų reikia“, – sužinojusi, kad J. Narkevičius neatvyks, sureagavo J. Sejonienė.

Į posėdį atvykusi pacientų organizacijų atstovė Vida Augustinienė ironiškai sureagavo ir į J. Narkevičiaus pasirinkimą, ir A. Verygos sprendimą atostogauti penkias savaites.

„Toks tokį pavaduoja. Naudojasi atostogomis, nes turbūt nemažai išsimokėjo pinigų per paskutinius mėnesius, tai ir už atostogas nemažai gaus, todėl ir pasiėmė tokias ilgas atostogas, nes iki metų galo nebeprireiks“, – sakė V. Augustinienė.

Ji nesureikšmino aplinkybės, kad dabar už sveikatos sistemos vairo oficialiai – J. Narkevičius.

„Kiek supratau iš pasisakymų, viską kontroliuoja pats A. Veryga“, – sakė pacientų atstovė.

„Centro poliklinikos“ direktorius, Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos prezidentas doc. dr. Kęstutis Štaras nesileido į J. Narkevičiaus kompetencijos vertinimus, nes jo nepažįsta. Jis kritiškiau atsiliepė apie A. Verygos sprendimą išeiti tokių ilgų atostogų.

„Esant tokiai situacijai, aš manau, kad ministras galėtų atsakingiau elgtis. (…) Aš manau, kad įtampos buvo, jis tikrai dirbo, kiekvienas turi teisę į poilsį, bet galbūt būtų užtekę ir trumpiau“, – svarstė K. Štaras.

Veryga išėjo penkių savaičių atostogų

Kaip jau skelbta, sveikatos apsaugos ministras A. Veryga nuo pirmadienio išėjo penkių savaičių atostogų, Eltai pranešė ministro atstovė Lina Bušinskaitė.

Ji nurodė, kad A. Verygą nuo pirmadienio dvi savaites pavaduos susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, dvi – švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, dar savaitę – socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

„Tuo pačiu jie vaduoja ministrą A. Verygą ir kaip ekstremaliosios situacijos valstybės lygio operacijų vadovą. Iš viso penkias savaites“, – Eltą informavo L. Bušinskaitė.

Ji akcentavo, kad ministras situaciją stebi, su kolegomis palaiko ryšį ir būtų pasiruošęs grįžti, jei situacija šalyje prastėtų.