Iš pradžių apie smarkų lietų pranešta Vakarų Lietuvoje, tačiau vakare liūtis užklupo ir sostinę. Kai kur lyja net su ledukais.

Liūties nuostoliais socialiniame tinkle pasidalijo ir Seimo narys Rimantas Sinkevičius.

„Vilnių nuplovusi liūtis pridarė žalos ir rūpesčių ne vienai įstaigai ar įmonei, tarp jų ir Registrų centrui, kurios serverinė užpilta vandeniu. Apgailestaujame, kad šiuo metu neveikia Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pavaldžios įstaigos Registrų centro duomenų prieigos, pvz., neveikia e-sveikatos puslapis ir kt. Registrų centro vadovas Saulius Urbanavičius ir komanda dirba, kad būtų atstatyti rezervo duomenys“, – rašo politikas.

Feisbuko įrašas

Sinoptikai informuooja, kad jau nuo rytojaus orai šalyje pasikeis ir karštį vėl išstums vėsuma. Antradienį per mūsų šalį praslinks šaltasis atmosferos frontas, atverdamas kelią vėsesniam orui.

Liepos 21-os naktį debesuota su pragiedruliais. Daug kur trumpi lietūs, vietomis perkūnija. Vėjas pietryčių, pietų, pereinantis į vakarų, 5–10 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai 15–17 m/s. Žemiausia temperatūra 13–18 laipsnių šilumos. Dieną nepastoviai debesuota. Daug kur trumpai palis, vietomis su perkūnija. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, 7–12 m/s, kai kur gūsiai 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra 18–23 laipsniai.

Liepos 22-os naktį vietomis trumpai palis, dieną daugelyje rajonų protarpiais lietus, kai kur perkūnija. Vėjas vakarų, naktį 7–12 m/s, pajūryje rytą gūsiai 15 m/s, dieną 9–14 m/s, vietomis gūsiai 15–19 m/s. Temperatūra naktį 10–15, dieną 16–21 laipsnis šilumos.

Liepos 23-os naktį vietomis, dieną daug kur trumpi lietūs, galima perkūnija. Vėjas vakarų, naktį 6–11 m/s, dieną 9–14 m/s, kai kur gūsiai 15–18 m/s. Temperatūra naktį 8–13, Kuršių nerijoje iki 15, dieną 16–20 laipsnių šilumos.