Dirba mokykloje

Dar vakar paaiškėjo, kad koronavirusu susirgo vienas iš įmonės „Lifosa“ darbuotojų. Nustatyti 7 kartu dirbę darbuotojai ir dar 20 asmenų iš artimos aplinkos bei muzikos ansamblio, kurie su sergančiuoju turėjo artimą kontaktą. Visiems jiems reikia atlikti koronaviruso testus.

Šiandieną paaiškėjo, kad artimiausi vyro šeimos nariai taip pat serga, tiesa, neaišku, kas nuo ko užsikrėtė.

„Sunku pasakyti, ar tai tėvai nuo to vyro užsikrėtė, ar jis nuo jų.

Kol kas neoficiali informacija yra tokia, kad vienas iš tėvų dirba ugdymo įstaigoje“, – sakė rajono savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius.

Aiškinasi kontaktus

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras apklausia susirgusius asmenis, aiškinasi užsikrėtimo aplinkybes bei sąlytį turėjusius asmenis ir kitą epidemiologiškai svarbią informaciją.

Kaip informuoja rajono savivaldybė, jau išaiškinti iš viso 6 asmenys, kurie turėjo itin artimą kontaktą su sergančiu žmogumi.

Jų teigimu, jie išvykę į užsienį nebuvo, su grįžusiais iš užsienio nebendravo. Jiems paskirta 14 dienų izoliacija. Visi asmenys gyvena individualiuose namuose. Prekybos vietose ir degalinėse lankėsi nuosavais automobiliais.

Kviečia atsiliepti

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kėdainių skyriaus specialistai prašo asmenis, kurie liepos 14 d. apie 19 val. Pelėdnagiuose (stadiono teritorijoje įrengtoje aikštelėje) žaidė tinklinį, susisiekti su Kėdainių skyriaus specialistais telefonu +370 698 41142.