„Projekcijos vykdomos, prioritetas yra išlaikyti kontaktinį mokymą pradinėse klasėse ir pagrindinėje mokykloje. Vyresni gali labiau savimi pasirūpinti, yra labiau pažengę technologijų srityje, gali likti vieni namuose, o (mažesnius vaikus) palikę namuose sukeliame problemų ir darbo rinkoje. Dėl to modeliuojame taip, kad pradinis ir pagrindinis mokslas maksimaliai būtų kontaktinis, o ne nuotolinis“, – išskirtiniame interviu „Delfi“ sakė S. Skvernelis.

Kalbėdamas apie viešąjį gyvenimą, premjeras priminė, kad kaukės šiuo metu yra neprivalomos, bet ir nedraudžiamos. Pasak Vyriausybės vadovo, pasikeitus situacijai, gali būti svarstoma vėl nustatyti privalomai jas dėvėti, pavyzdžiui, viešajame transporte.

Taip pat yra strateguojama, kaip rudenį galėtų vykti renginiai. Vyriausybės vadovas užsiminė, kad neplanuojama riboti žmonių skaičiaus, tačiau svarstoma nustatyti taisykles, kad renginiuose būtų dėvimos kaukės, pirštinės, galbūt paliekamas atstumas tarp žiūrovų.

Kalbėdamas apie sklandesnę gydymo įstaigų veiklą, premjeras pabrėžė, kad privalės „peržiūrėti saugumo lygius“.

Vyriausybės vadovas nenorėjo tikėti, kad vėl reikės imtis tokio griežto karantino, kaip pirmos bangos atveju.

„Jeigu sąlygos reikalaus, viskas yra įmanoma. Bet nenorėčiau tuo tikėti. Esame pasitvirtinę strategiją, kalbame apie židinių, atskirų visuomenės grupių kontrolę“, – sakė S. Skvernelis.

Įvardijo didžiausias rizikas

Premjeras dėkojo žmonėms už susitelkimą ir atsakingą elgesį, tačiau priminė, kad virusas niekur nedingo.

„Jeigu būsime tokie susitelkę ir nebus po vasaros kelionių daug atvežtinių atvejų, kurie „išsprogdintų“ šalį, manau, viskas turėtų būti neblogai. Kol kas didžiausia rizika yra atskiri židiniai ir atvežtiniai atvejai“, – sakė S. Skvernelis.

Kartu Vyriausybės vadovas pasidžiaugė, kad tiek Europos Komisijos, tiek Finansų ministerijos ekonominės prognozės kinta į gerą pusę.

„Šiandien kalbame apie gerokai mažesnį metinį kritimą, nei buvo planuota“, – sakė S. Skvernelis.

Pasak premjero, jeigu bus efektyviai pasinaudota tiek nacionalinėmis, tiek europinėmis priemonėmis, „galėsime išvengti didžiulio nuostolio, ir kitais metais atsikurs situacija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (377)