Lietuva, sakyčiau, tikrai labai stengiasi atsižvelgti į PSO rekomendacijas ir galbūt kartais turėjo greičiau veikti nei organizacija paskelbdavo savo rekomendacijas – būdavo ir tokių situacijų. Tačiau tikrai Lietuvoje matome, kad situacija yra valdoma“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė PSO atstovybės Lietuvoje vadovė Ingrida Zurlytė.

Vis dėlto ji ragina žmones neprarasti budrumo, nepamiršti rekomendacijų ir apsiprasti su tuo, kad viruso problema išliks dar ne vieną mėnesį.

„Budrumo prarasti jokiu būdu negalima, žinoma, kad visi yra šiek tiek pavargę – ir nuo pačios informacijos, ir nuo šiokios tokios įtampos dėl to reikalo, vis tik reikia susitaikyti, priimti tą situaciją ir pripažinti, kad su ta infekcija dar būsime kurį laiką – tikrai ne mėnesį, ne du, daugiau“, – sakė ji.

Lietuvoje, trečiadienio duomenimis, nustatyta dešimt naujų koronaviruso atvejų, bendras skaičius siekia 1854.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, liepos 8 d. 9 val. duomenimis, per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius yra net 10.

COVID-19 nustatytas iš Švedijos grįžusiam Elektrėnų gyventojui ir dviem vilniečiams

Koronavirusas pirmadienį nustatytas iš Švedijos grįžusiam Elektrėnų gyventojui ir dviem vilniečiams, BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Statybų įmonėje dirbęs vyras liepos 4-ąją keltu iš Švedijos, Kapelskaro, atvyko į Estiją, Paldiskį, o iš ten automobiliu parvyko į Elektrėnus.

„Nustatytas vienas sąlytį turėjęs asmuo – šeimos narys. Pirminiais duomenimis, į Lietuvą grįžęs asmuo izoliavosi“, – BNS teigė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Vienas iš Vilniuje nustatytų atvejų siejamas su kiek anksčiau nustatytais užsikrėtimais. Tiriama versija, kad židinys gali būti susijęs su transporto įmone Nemenčinėje, į kurią atvyksta žmonių iš Baltarusijos.

„Pirmadienį pranešėme, jog nuo vyro koronavirusu užsikrėtė žmona, o dabar susirigimas yra nustatytas žmonos įmonėje dirbančiam asmeniui. Šiuo metu identifikuoti aštuoni sąlytį turėję asmenys, jie izoliuoti“, – teigė G. Megelinskienė.