Teisėsauga įtaria, kad 2015 metais Š. Gustainis Vartojimo kredito įstatymo pataisą gavo iš buvusio ,,MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Už naudingų sprendimų priėmimą Seime, įtariama, Š. Gustainis paėmė daugiau nei 8 tūkstančių eurų kyšį. Šią paramą jis gavo per viešąją įstaigą „Taikomosios politikos institutas“.

R. Kurlianskis teismo posėdyje teigė, kad Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijoje Š. Gustainio pataisos svarstytos su įvairiomis verslo organizacijomis, tarp jų su Lietuvos verslo konfederacija.

„Vertinant, kad pagal Lietuvos Respublikos Konstituciją Seimo nario mandatas laisvas, Eligijui Masiuliui ir Seimui poveikis darytas tiek iš priešininkų, tiek iš šalininkų. Taip pat spaudimą darė ir Lietuvos bankas bei Prezidentūra arba Lietuvos bankas Prezidentūros vardu“, – trečiadienį Vilniaus apygardos teisme teigė R. Kurlianskis.

Savo teiginiams įrodyti R. Kurlianskis rėmėsi liudytojo L. Valicko apklausos protokolu. 2016 metų gruodžio 6 dieną liudytojas teigė, kad „pažymėtina, jog savaitę, gal dvi iki posėdžio teko girdėti, kad Lietuvos banko atstovai perskambino komitetų nariams bei nurodė, kad Prezidentūra reikalauja priimti Lietuvos banko teiktas pataisas“.

ELTA primena, kad „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje įtariama, kad politikai, imdami kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose, taip pat darė poveikį nulemiant viešųjų pirkimų laimėtojus.

Įtariama, kad buvęs Liberalų sąjūdžio tarybos narys Šarūnas Gustainis gavo daugiau nei 8 tūkst. eurų kyšį, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys – daugiau nei 27 tūkst. eurų. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu nesant kyšininkavimo požymių. Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis įtariamas paėmęs daugiau nei 106 tūkst. eurų kyšį.

Darbo partija įtariama kyšininkavimu ir prekyba poveikiu, Liberalų sąjūdis – kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.