Vis dėlto, pažymėjo G. Kirkilas, nors ir būta sunkumų, tačiau, pasak jo, prezidentas „visose srityse savo egzaminą išlaikė“.

„Sklandžiai šie metai apskritai niekam nepraėjo. Koronaviruso pandemija – visiems buvo iššūkių: ir Vyriausybei, ir parlamentui, ir visiems politikams visame pasaulyje bei Europoje. Ir prezidentui, suprantama, jie buvo gerokai sunkesni nei galbūt jo pirmtakams. Įvairios buvo krizės, bet ši – ypatinga, nes tai sveikatos krizė su tam tikromis ekonominėmis pasekmėmis“, – trečiadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė „socdarbiečių“ lyderis.

Pasak jo, prezidentas įveikė iššūkius.

„Metai buvo normalūs, prezidentas atėjo su savo stiliumi – kitokiu, demokratišku, kas man labai patinka. Aišku, buvo visokių sunkumų – sunkiai formavosi Vyriausybė, koalicija, bet manau, kad prezidentas visose srityse išlaikė savo egzaminą“, – teigė G. Kirkilas.

Politiko teigimu, G. Nausėdos laukia dar daugiau iššūkių ir darbų. Tarp jų – Europos Vadovų Tarybos sprendimai, Prezidento rinkimai kaimyninėje Lenkijoje, Astravo atominės elektrinės Baltarusijoje klausimas.

„Geopolitinė situacija nėra rami ir prezidentui užsienio, saugumo politikoje bus daug naujų iššūkių“, – pažymėjo LSDDP pirmininkas.

ELTA primena, kad liepos 12 d. bus lygiai metai kaip G. Nausėda eina prezidento pareigas.