Posėdyje parodymus toliau turėtų duoti buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis.

Jau du posėdžius iš anksto paruoštus parodymus skaitantis R. Kurlianskis žada iš viso užtrukti maždaug aštuonias dienas.

„Žmonės stengėsi, sudėjo 103 tomus bylos, surašė 444 puslapius kaltinamojo akto, dvejus metus tam paskyrė. Aš paskyriau dvejus metus studijoms, būtų tiesiog nepadoru per vieną dieną pasakyti viską. Aš pasakysiu per aštuonias dienas kokias, viską, ką galvoju“, – gegužės pabaigoje vykusiame posėdyje sakė jis.

R. Kurlianskis šioje byloje kaltinamas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Ankstesniuose teismo posėdžiuose R. Kurlianskis teigė visuomet rėmęs jo pažiūroms artimas politines partijas ir politikus bei tvirtino, kad 90 tūkst. eurų, kurie rasti pas Eligijų Masiulį, buvo skirti jo politinei veiklai finansuoti.

Taip pat jis aiškino įvairius politinius ir verslo klausimus aptarinėjęs su politikais ne dėl to, kad siekė juos paveikti, o dėl to, kad buvo žiniasklaidos priemonės vadovas ir aktyvus politinio gyvenimo dalyvis.

Korupcija byloje kaltinami buvęs liberalų lyderis E. Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis bei buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Parlamentaras Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui. Kaltinamieji kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.