Šiurpus pranešimas

Bendrąjį pagalbos centrą pirmadienio vakarą apie 19 val. pasiekė šiurpus pranešimas. Skubiosios pagalbos telefono numeriu paskambinęs neblaivus vyras paaiškino, kad sužalojo savo brolį.

Į įvykio vietą atskubėjus policijos pareigūnams ir medikams Kėdainiuose, M. Daukšos gatvėje, name, rastas mirusio 63-ejų metų vyro kūnas su kirstine ir durtine žaizdomis.

Medikai vyrui padėti niekuo negalėjo, o policijos pareigūnai kaip mat ėmė narplioti nusikaltimą.

Pripažino, kad užkapojo

Pasirodo, išgertuvių metu namuose buvo trys vyriškiai – visi jie giminaičiai. Kilus konfliktui tarp dviejų brolių, vyresnysis griebė turėtą mačetę ir ja kelis kartus smogė broliui. Supratęs, ką padarė, brolis pats pranešė policijai ir papasakojo kaip viskas įvyko. Policijos pareigūnai nustatė, kad įtariamas žudikas yra neblaivus – jam nustatytas vidutinis 1,68 promilės girtumo laipsnis. 69-erių metų įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Nelaimėlių kaimynai pasakojo, kad abu broliai buvo neblogi žmonės, tačiau turėjo žalingų įpročių. Žmonės pasakojo, kad vyresnysis brolis dažnai iš jaunesniojo brolio namų varydavo čia lėbaujančius asmenis.

Kurį laiką broliai gyveno atskirai, bet prieš kurį laiką apsigyveno kartu tame pačiame name. Kaimynai teigia, kad žodinių konfliktų tarp brolių būta ir anksčiau. Esą vyresnis brolis čia tvarką bandė įvesti.

Gresia ilgi metai belangės

Kraupų nusikaltimą tiria Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus pareigūnai.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 straipsnis numato, kad tas, kas nužudė savo artimąjį giminaitį ar šeimos narį baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.