„Jis sakė, kad nori išeiti. Vietoje jo ieškomas žmogus. Matyt, bus rastas kažkas iš dabar dirbančių patarėjų“, – BNS ketvirtadienį sakė R. Sinkevičius.

E. Čivilis, viceministru dirbęs nuo 2018 metų kovo pabaigos, buvo atsakingas už valstybės informacinių išteklių infrastruktūros konsolidavimą ir valdymo optimizavimą.

R. Sinkevičiaus teigimu, dėl naujojo viceministro bus apsispręsta gavus specialiųjų tarnybų pažymas apie potencialius kandidatus.

„Mano galvoje kandidatas jau yra. Keli yra, bet orientuojuosi į vieną“, – tvirtino R. Sinkevičius.

Pasak jo, kitu du ekonomikos ir inovacijų viceministrai sutiko toliau eiti pareigas.

„Marius Skuodis ir Jekaterina Rojaka pasilieka tolesniam darbui. Įsakymas jau pasirašytas“, – sakė R. Sinkevičius.

Kitą savaitę, ministro teigimu, bus apsispręsta dėl atstovo spaudai. Šios pareigos turėtų atitekti socialdemokratų darbo frakcijoje Seime dirbusiai Evelinai Butkutei-Lazdauskienei.

R. Sinkevičiaus pabrėžė, kad kandidatų į ministerijos kanclerius kol kas nėra.

„Turėjau kandidatą, jis nesutiko, todėl ieškau toliau. Tai laikina darbo vieta, keliems mėnesiams. Rimti žmonės nenori eiti, o nerimtų nenoriu priimti“, – aiškino ministras.

Pasak jo, jeigu kanclerio nepavyks rasti, šias pareigas toliau eis iki šiol jį pavadavęs darbuotojas.

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį paskyrė R. Sinkevičių ministru, tą pačią dieną jis prisiekė Seime.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos buvo laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti eurokomisaro pareigas. Laikinai šias pareigas buvo pavesta eiti energetikos ministrui Žygimantui Vaičiūnui.