Pasak jos, paskutiniu metu pasigirsta nuogąstavimų dėl asmens duomenų tvarkymo teisėtumo mobiliojo ryšio operatoriams siunčiant SMS žinutes, kuriomis asmenys informuojami apie 14 dienų izoliaciją grįžus iš užsienio į Lietuvą.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija kreipėsi į Lietuvos įmones, kurios teikia mobiliojo ryšio paslaugas, prašydama pateikti su minėtais pranešimais susijusią informaciją.

Įvertinusi iš mobiliojo ryšio operatorių gautus atsakymus ir atsižvelgiant į Civilinės saugos įstatymą inspekcija konstatavo, kad Bendrojo duomenų apsaugos reglamento nuostatos nebuvo pažeistos.

Pasak inspekcijos, darytina išvada, kad mobiliojo ryšio operatorių minėtų SMS pranešimų siuntimo tikslas – suteikti informaciją ir rekomendacijas Lietuvos piliečiams, grįžtantiems iš regionų, kurie tuo metu buvo tapę COVID-19 rizikos zonomis.

Atsižvelgdama į tai, Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija mano, kad operatoriai, tvarkydami savo klientų asmens duomenis, nepažeidė Bendrojo duomenų apsaugos reglamento.