Tilžės gatvėje ties posūkiu į Ginkūnus, prie tik ką naujai nutiesto dviračių tako šiauliečių kiemai, rūsiai, o kartu ir ir namai po audros patvino fekalijomis. Nors gyventojai supranta, kad praužė išties lietinga audra – deja, ne iš lauko į namus sruvo vanduo, bet iš kanalizacijos.

Bemiegė naktis ir sugadintas turtas, o paramos ar pagalbos nulis. Gyventojai tikina, nesulaukę avarinės tarnybos, nors apie patvinusią kanalizaciją pranešė dar prieš vidurnaktį. Uždarosios akcinės bendrovės „Šiaulių vandenys“ duomenimis, iš viso registruoti 92 iškvietimai, tad papildomai į darbą buvo iškvieti ir 8 avarinės tarnybos darbuotojai. Tuo tarpu šiaulietė Paulina tikina gavusi tik vieną atsaką – palinkėjimą apsišarvuoti kantrybe.

Pasak gyventojų, šią nelaimę jau buvo galima nuspėti iš anksto. Šiauliečiai kreipėsi kiek anksčiau ir į savivaldybę prašydami atkreipti dėmesį į naujai įrengiamą taką, bei į „Šiaulių vandenis“.

Tuo tarpu valdininkai atkerta, kad savivaldybė neturi pareigos užtikrinti drenažus, o ir privačių namų savininkai patys turi rūpintis, kad jų kiemų ar rūsių neužtvindytų.

Maždaug apie 10–11 valandą vakaro patvino ir kai kurios miesto gatvės. Pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos – momentinis iškritusių kritulių kiekis atitiko vidutinį mėnesio kritulių kiekį. Liūties metu labiausiai patvino Architektų, Aukštabalio, Korsako, Statybininkų, Grinkevičiaus, Jablonskio, Žemaitės, Vytauto, Aukštosios, Merkinės, Purienų, Spinulio, bei Pakruojo gatvės.

Tiek Šiaulių Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, tiek draudimo kompanijos tikina šiąnakt tiek daug darbo neturėję. Visas dėmesys krypo į UAB „Šiaulių vandenis“.

Kai kurie vairuotojai stebėdami situaciją puolė gelbėti savo apsemtas transporto priemones, bet autoserviso vadovo teigimu – geriausia tokiu momentu išlaukti, kol vanduo nuslūgs ir jokiu būdu neužvesti automobilio variklio.

Po vakarykštės liūties Šiauliuose pareigūnai surado apie 40 automobilių registracijos numerių. Juos priglaudę kelių policijos pareigūnai kviečia vairuotojus atsiimti juos Šiaulių miesto ir rajono Policijos komisariate.