Jei Seimas pritars Atmintinų dienų įstatymo pataisoms, sausio 25-oji būtų Lietuvos samariečių bendrijos diena, o gruodžio 5 d. – Padėkos savanoriams diena.

Atmintinų dienų įstatymo pataisą dėl samariečių Seimui yra pateikęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Gediminas Vasiliauskas.

Lietuvos samariečių bendrija įsikūrė praėjus dvejiems metams po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo – 1992 m. sausio 25 d.

Šiuo metu Lietuvos samariečių bendrija – tai labdaros visuomeninė organizacija, vykdanti socialines, globos, paramos, integracijos, psichologinės reabilitacijos, dienos centrų ir kitas programas.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Andrius Kupčinskas pasiūlė Seimui įteisinti atmintiną – Padėkos savanoriams dieną.

Pasak A. Kupčinsko, pandemijos metu naujai atsiskleidė savanorystės reikšmė visuomenei. Savanoriai aktyviai ir neatlygintinai padėjo kovoje su virusu įvairiose srityse.

Jungtinių Tautų Organizacijos (JTO) iniciatyva gruodžio 5 d. yra minima Tarptautinė savanorių diena už ekonominę ir socialinę plėtrą.